Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Mijn kleine mama's kindje

We krijgen een jongen! Wauw, we kunnen voetballen en in bomen klimmen en hutten bouwen..

Eerlijk: ik moest er wel even aan wennen toen ik hoorde dat we een jongen zouden krijgen. Hoe doe ik dat? Ik ken meisjes maar wat moet je doen met jongens? O jee, daar gaan de knuffel/meisjes/tutdagen...

Had ik het even mis! De paniekfase duurde gelukkig maar heeeeel kort. Al snel kwam ik er achter dat een jongen toch ook wel heerlijk is. Lekker stoeien, in bomen klimmen, niet zo bezorgd zijn over eventuele latere vriendjes en het leukste van alles was een opmerking die ik kreeg: jongens zijn mama's kindjes!

Nou ja, je moet altijd afwachten hoe je kindje wordt, maar zodra ik hem in mijn handen had was ik hopeloos verliefd en ik werd zelfs met de dag nog verliefder. Als het al mogelijk is: het einde van mijn groei in verliefdheid is nog lang niet in zicht.

Heb ik dan echt een mama's kindje?

Op dit moment heeft Noah wat wij noemen de 'mama-blues'. Hij wil het liefst bij mij zijn. Mij vasthouden, mij knuffelen, bij mij slapen. Als het kon zou hij in mij kruipen. Heerlijk vind ik het, maar soms toch niet heel erg handig hoor! Hij kan in bed ineens gaan huilen. Als ik naar hem toe ga en mijn hand op zijn wang leg slaapt hij meteen. Zodra ik de kamer weer uit loop begint meneertje weer te huilen. Ochja, dan maar lekker bij mama slapen. Stiekem geniet ik toch wel weer van dat heerlijk kleine mannetje tegen me aan. 

bron: www.nosymommy.blogspot.nl

8 jaar geleden

Haha inderdaad! Ik heb graag een kindje wat niet te eenkennig is maar stiekem vind ik het echt wel heerlijk dat hij zich bij mij het fijnst voelt:) goed voor mijn ego haha

8 jaar geleden

Haha dat is zeker zo! jongens zijn échte moederskindjes. Toen mn zus een zoon kreeg begon die altijd te huilen als iemand m vast had. Vond ik toen echt niet leuk als tante zijnde. Nu ik zelf een zoon heb denk ik: ja hoor liefje kom maar lekker bij mama haha. Lekker van genieten!