Snap
  • Baby
  • nystagmus
  • achromatopsie
  • mijnkindheefteenbeperking

Mijn kind heeft een beperking - deel 1

Om te beginnen zal ik mij eerst even voorstellen, mijn naam is Renata, ik ben 27 jaar, getrouwd met Patrick en samen hebben wij een prachtige dochter, Fayenne. Afgelopen jaar hebben we een oude vrijstaande woning gekocht en voor de komende jaren zullen we onze vrije tijd (met liefde) opofferen om te klussen aan dit leuke huis en om de leefomgeving voor Fayenne zo prettig mogelijk te maken. Want, zoals de titel al doet vermoeden, heeft onze dochter een beperking. Fayenne is met 3 maanden gediagnosticeerd met een visuele beperking, ze heeft Congenitale Nystagmus en Achromatopsie.

Ons avontuur met zijn drieën begon begin 2018. Bij thuiskomst van onze vakantie op Curaçao ontdekte we dat ik zwanger was. Naast de bekende zwangerschap kwaaltjes (vermoeidheid, misselijk oid) heb ik een fijne zwangerschap gehad en kon ik volop genieten van het kleine wonder wat groeide in mijn buik. Na een vlotte bevalling is met 40+4 weken zwangerschap, Fayenne op 17-11-2018 thuis in een bevalbad geboren. So fare, so good!

Een maand voordat ik weer aan het werk zou gaan begonnen de dansende ogen van Fayenne mij steeds meer op te vallen. Tot die tijd dachten we dat het te maken had met focussen maar mijn onderbuik gevoel zei dat ik verder moest zoeken. Bij navraag aan de ‘ervaringsdeskundigen’ op het gebied van kinderen baren en opvoeden -mijn twee oudere zussen- ;) heb ik toch een afspraak gemaakt bij de huisarts.

Ze zeggen altijd: ‘google niet je symptomen’! Maar in mijn geval gaf het veel inzicht en kon ik mij goed voorbereiden op het gesprek met de huisarts. Het was een kort gesprek. Mijn vermoede van congenitale Nystagmus werd bevestigd en de huisarts zorgde voor een verwijzing naar het ziekenhuis.

Vier dagen later zaten we daar. Niet wetende wat ons te wachten stond, hoe we hierin terecht waren gekomen en wat dit betekende voor ons kleine meisje.

Hoe wij omgingen met dit nieuws, wat voor onderzoeken er volgde en hoe het nu gaat met Fayenne, lezen jullie binnenkort in mijn volgende blog.

Bonusmarietje's avatar
4 jaar geleden

Superleuk....ik ga je verhalen zeker volgen.....van mijn 💖dinnetjes

x-marieke-x's avatar
4 jaar geleden

Yes je 1e blog online. Ik ben benieuwd naar je volgende 😘. Leuk dat je filmpje erbij hebt ❤

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij LiefsvanFay?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.