Snap
  • Baby

Mijn draagdoek, mijn redding.

Wat ik zonder dit doekje zou moeten, ik weet het niet. Mensen vragen dan; "Maar je hebt toch een wandelwagen?"

Nee, mijn dochter is niet verwend door het dragen en ja ze zit lekker! 

Toen ik nog zwanger was van Benthe had ik al de gedachte om te gaan dragen. In mijn enthousiasme een rekbare doek gekocht in de uitverkoop. Ik had geen idee hoe ik hem moest gebruiken en heb me van te voren ook niet ingelezen. Hier heb ik naderhand gezien wel spijt van. Want wat had me het een hoop leed gescheeld als ik er al eerder mee begonnen was. 

Benthe is geen huilbaby, tenminste niet volgens het boekje. Vaak heb ik er toch helemaal doorheen gezeten omdat ik niet meer wist hoe ik haar stil moest krijgen. Terwijl een momentje bij papa wonderen deed. Ik nam het mezelf kwalijk, ik moest immers iets verkeerd doen. Ik bedacht me dat ik die doek maar eens ging proberen, de knoop in de beschrijving was letterlijk latijn en ik snapte er de ballen niet van. Youtube bood de uitkomst, dacht ik, een andere knoop die leek veel makkelijker. Die gingen we maar proberen. Wat een verademing! Ze was stil en viel zowaar in slaap. 

Pas een paar weken later kwam ik erachter dat de knoop die ik gebruikte met mijn rekbare doek een no go was in de draagwereld. Met de rekbare doek was er maar 1 mogelijk en laat dat nu juist de knoop zijn waar ik geen vriendjes mee kon worden. Via via ben ik in verschillende draaggroepen op Facebook terecht gekomen. Hier was een heel lieve mama die consulent geweest was en verschillende dragers had liggen. Ze had er eentje in de verkoop en ik mocht komen passen. Het was gelijk al een verademing. Het was er een die je niet helemaal hoefde te knopen dus nog snel ook. 

Helemaal blij met mijn aankoop heb ik hem een paar keer geprobeerd. Maar na lange wandelingen (tja die viervoeter moet ook wel eens een plasje doen) kreeg ik al snel last van mijn schouders omdat ze naar beneden zakte. Toch maar eens gaan oriënteren op een geweven doek. In dezelfde groep ontmoette ik een mama die een straat verderop woonde en mij haar doekje die ze niet zo vaak gebruikte wilde uitlenen. Ik heb hier gretig gebruik van gemaakt; tijdens het schoonmaken, als ze weer een huilbui had, als het hondje naar buiten moest. Overal ging ze mee naar toe in de doek. Nadat ik de doek terug had gebracht, Martijn ervan overtuigd dat ik er graag één voor mezelf wilde. Al snel kwam ik op een merk waar je niet je hele spaarpot voor leeg hoefde te kiepen. Een Little Frog was het geworden, een pools merk, goede kwaliteit en niet te duur. 

Wat ik zonder dit doekje zou moeten, ik weet het niet. Mensen vragen dan; "Maar je hebt toch een wandelwagen?" Tja, die heb ik en die wordt ook wel eens gebruikt, maar als ik met onze overactieve herder en een wandelwagen moet gaan lopen... Het was me al een paar keer bijna gebeurd dat door die lieve viervoeter de wandelwagen bijna omkiepte. 

De draagdoek was mijn redding, hierin kreeg ik haar snel stil en slapend als het allemaal even niet wilde. Met de draagdoek konden we lekker wandelen zonder gedoe en zere schouders. Dit doekje heeft me een hoop frustratie en boosheid gescheeld. Uiteraard is het geen wondermiddel en helpt het niet altijd. Maar 9 van de 10 keer heeft het succes. 

Maar toen kon Benthe nog niet zelf zitten. Nu wel en wil ze niet meer op de buik gedragen worden, rugdragen vond ik ontzettend eng om zelf te proberen. Dus samen met Martijn het youtube filmpje goed bestudeerd. Geen succes, ik wilde graag een consult en ondanks dat Martijn dit zonde vond van het geld is het, het dubbel en dwars waard geweest. Nu draag ik Benthe gezellig op mijn rug met de dagelijkse wandeling of de schoonmaakbeurt. 

Regelmatig krijg ik rare blikken of leuke opmerkingen. Dit maakt het alleen maar leuker om te dragen, niet iedereen zal het begrijpen. Dit hoeft ook niet, doe waar jij je goed bij voelt!

Voor iedereen met een kindje die mamahonger heeft, reflux, darmkrampjes of slaapproblemen zou ik dit zeker aanraden. Of als het jou gewoon heerlijk lijkt om zo vaak mogelijk je kindje bij je te hebben. LET OP! Het is wel verslavend (binnenkort komt mijn tweede doekje en drager in huis) ;) Uiteraard wel met de kanttekening dat je ergonomisch gaat dragen, dit draagt voor jou en je kindje namelijk lekker en comfortabel. Laat je van te voren goed informeren op bijvoorbeeld een draaggroep of een draagconsulente, er zijn er genoeg!

7 jaar geleden

Ik vind dragen ook fantastisch. Ja ik heb een kinderwagen maar die staat regelmatig stof te vangen in de gang. Nog een goede tip voor je, ik heb laatst een fijne hoofde gekocht, een trui met een extra gat erin. Geschikt voor buik en rugdragen. Dit omdat het anders toch koud is en een vest of poncho zit ook niet lekker. Ik vind de reacties van mensen ook altijd leuk als ze zien dat je een kindje op de rug draagt. En opeens zijn mensen heel behulpzaam. Het knopen is na verloop van tijd helemaal niet moeilijk maar regelmatig vraagt iemand of ie kan helpen. ..

7 jaar geleden

Leuke blog! Zeer interessant voor mij, als zwangerfit-docente. Ik ben toevallig van de week benaderd door een draagconsulente of ze mij een demonstratie mocht geven en of ik mijn cursisten warm kon maken voor het gebruik van draagdoeken. Omdat ik zelf nooit heb gedragen, is het wel een beetje een ver-van-mijn-bed-show, en dan is het moeilijk om anderen te overtuigen. Maar zo'n blog als deze is dan wel weer fijn om te lezen!

7 jaar geleden

Fijn dat je een goede manier hebt gevonden, en wat anderen vinden.......lekker laten gaan xxx