Snap
  • Baby
  • Babyspullen

Mijn dochter van 4,5 maand heeft oorbellen gekregen

Vol trots liet ik de nieuwe oorbelletjes bij mijn baby op een forum zien, maar blijkbaar vindt half Nederland het echt not-done.

Ik, als kersverse moeder, kwam er na het aanmelden op diverse forums en Facebookpagina's al snel achter dat sommige onderwerpen heftige discussies kunnen opleveren.

Ik noem de corrigerende tik, vaccineren, beginnen met een groente- of fruithapje bij 4 maanden en er zijn groepen die heel fel zijn tégen kunstvoeding als je ook gewoon borstvoeding kunt geven, want waarom zou je?

Als ik me verveel vind ik het heerlijk om even een balletje op te gooien door een nieuwe post te starten waarin ik zeg dat ik vóór de corrigerende tik ben. Heerlijk, al die reacties van moeders die nog nèt niet de kinderbescherming op me af sturen, met als enige reden dat ze niet weten waar ik precies woon. Dan zit ik me hier in mijn eentje helemaal te verkneukelen. Noem me raar, maar ik hou er gewoon van om soms eens lekker van die geitenwollensokkentypes met draagjassen te sarren.

Maar soms, heel soms post ik wel eens iets waar blijkbaar ook half Nederland over valt en waarvan ik niet eens had nagedacht dat mensen er zo over konden denken!

Me van geen kwaad bewust postte ik onlangs trots een foto van mijn dochter van 4,5 maand die oorbellen had gekregen.

Ik was verbaasd toen de reacties kwamen. En sommigen logen er niet om hoor!

Hoezo?? Huh?? Help me even want ik snap dat gewoon echt niet (in dit opzicht ben ik dus echt te dom voor woorden, maar hey.. in andere dingen blink ik dan ook weer uit)

Noem het kindermishandeling... uhm kan.. mijn dochter heeft nog net geen 30 seconden gehuild. Toen ik met haar naar de spiegel van de juwelier liep was het alweer over en was madame weer de vrolijkheid zelve. Doet het dan nog pijn? Ik denk het niet als ze er bij lacht.

Noem het verminking... hmm hier moest ik even over doorvragen. Blijkbaar zijn er mensen die denken dat het gaatje in de oren eeuwig zichtbaar blijft en dat het gat in de oren zo groot is zodat je je vinger er doorheen kan steken. Nou.. dit zijn gewone gaatjes hoor, voor gewone oorbellen. Ik heb zelf in elk oor 3 gaatjes en sinds m'n zwangerschap al geen oorbellen meer in gehad en ik zie ze amper nog zitten.

Nog zo'n leuke, ze kan niet zelf zeggen dat ze oorbellen wilt...

Nee inderdaad, want ze is nog maar 4,5 maand 'oud' en ze kan ook niet zelf zeggen wat ze wilt eten en ook niet zelf zeggen wat ze vandaag aan wilt trekken. En dan kun je wel zeggen dat je die kleding toch weggooit, maar toch.. als ik haar vanaf haar geboorte elke dag een trainingspak aan zou trekken gaat ze op haar 15e echt niet ineens in mantelpakjes lopen hoor. Er zijn maar weinig mensen die wat dat betreft het licht gaan zien volgens mij.

Straks vindt ze het niet mooi... nou ten eerste ken ik zelf niemand die niet blij is met de gaatjes in haar oren (zegt niet dat die mensen niet bestaan) en ten tweede kan ze haar oorbellen er dan altijd nog uithalen.

Ja maar die punt van die oorbel steekt dan in hun hoofd als ze erop gaan liggen, dat is toch zielig?! Nee hoor, er zit gewoon een rond achterkantje op om dit te voorkomen.

Sommige mensen willen het liever als hun kind 4,5 jaar oud is. Prima. Wij hebben bewust voor 4,5 maand gekozen omdat wij niet willen dat ze er met haar vieze vingers de hele tijd aan gaat zitten en dus om ontsteking te voorkomen. (Wil ook niet zeggen dat elk kind van 4,5 er een ontsteking van krijgt, maar zoiets wil ik dan gewoon liever helemaal uitsluiten)

En er zijn natuurlijk altijd ook mensen die het gewoon niet mooi vinden bij een baby en dat is echt helemaal prima. Mag je ook gewoon tegen me zeggen. Maar weet wel dat ik er niks mee doe.

Maar om nou met opmerkingen te komen als "bizar..." of "mijn kind krijgt volgende week een tattoo" vind ik weer een beetje jammer.. Wat willen mensen met dit soort opmerkingen bereiken zou je denken he? Willen ze soms dat ik de oorbellen er per direct weer uithaal? Want dat gaat echt niet gebeuren hoor haha.

Als je het liever doet als ze wat ouder is dan kun je dat toch ook gewoon zeggen?!

Ik ben in elk geval nog steeds blij dat we het hebben laten doen. Ik vind het lief staan en schattig. En ondanks dat Sara een echt meisjes gezichtje heeft kun je nu nóg duidelijker zien dat ze ook echt een meisje is. 

En verder kunnen andere reacties me toch een worst wezen. Ik heb hierbij voor sommige discussiepunten in elk geval mijn keuze verdedigd.. voor wie? Ja geen idee eigenlijk. Noem me een slechte moeder, i couldn't care less ;-)

7 jaar geleden

Mijn dochter was 4 maanden toen ze ze kreeg...we zijn nu een maand verder en ze heeft nergens last van gehad. Niet rood, niet ontstoken geweest geen last met kleertjes aan en uit over der koppie...niks! Zou het zo weer doen! En mn andere kinderen kregen ze zelfs al met 6 weken maar dat is 20 jaar geleden. En nooit spijt gehad.

7 jaar geleden

Hahaha leuk stuk! Herken mezelf in vele punten. Vind het fantastisch staan! Wij kiezen er zelf liever voor om te wachten tot ze zelf wil .... of niet.

7 jaar geleden

Inderdaad, Dat viel me ook al op. Je kind pijn doen om mensen die je type mensen niet zijn te sarren. Wauw, gewoon wauw.

7 jaar geleden

Tja...ongeacht van wat je mening is over hoe mooi of lelijk het staat... Ik zou het alleen al nooit doen omdat een kennis van mij iets meemaakte wat ik nooit mee zou willen maken. Zij vond haar kindje (met speciale babyoorbellen!) in haar bedje terug in een plas bloed. het kindje had een oorbelletje uitgetrokken en ingeslikt. het oorbelletje had de slokdarm beschadigd dus ze konden meteen door naar het ziekenhuis. En dat alleen maar omdat mama het zo schattig vond staan...