Snap

Mijn baby had pijn, en wij hadden niks door..

Het beste advies die wij ooit hebben gehad, één osteopaat!

Ik dacht moet ik dit delen met iedereen? Jaa! Ons dochtertje had kennelijk pijn, maar liet dat niet echt merken aan ons. En als newbie mom and dad, weet je ook natuurlijk niet veel..

Niks te klagen tijdens mijn zwangerschap

Ik heb een hele fijne zwangerschap gehad, ik had dus echt niks te klagen! Kleine buik en alles verliep soepeltjes. Met 28 weken was de kleine meid al ingedaald. Misschien wel eerder maar dat kon de verloskundige niet 100% zeker bevestigen. De bevalling verliep naar omstandigheden ook goed.

Na de geboorte leek er dus niks aan de hand. Ze deed het goed, kwam langzaam aan in gewicht. Het enige wat ons opviel was dat ze wat moeite had met aanhappen tijdens de borstvoeding. De kraamverzorgster zag dit niet als een groot probleem en gaf als hulpmiddel een tepelhoedje. Daarna ging alles prima, zonder wilde ze niet drinken dus was het best lastig op sommige momenten.

Newborn fotoshoot

9 Dagen na de bevalling gingen wij naar de fotograaf. De fotograaf had ook al mijn zwangerschaps fotoshoot gedaan. Onze kleine meid gedroeg voorbeeldig. Tijdens het voeden en omkleden viel het de fotograaf op dat ze overstrekte. Toen ze vroeg of ze dat vaker deed? Zeiden wij, Uhh ja.. Dat is toch normaal? De kraamverzorgster heeft er namelijk nooit wat over gezegd.. De fotograaf adviseerde ons een osteopaat, en vertelde ons dat dit niet goed is..

Toen de fotoshoot klaar was, heb ik gelijk in de auto gezocht naar informatie over overstreken en een osteopaat. Ik las onwijs veel positieve ervaringen. Dus maakte ik een afspraak bij de osteopaat. We konden over 1 week terecht.

De osteopaat

Daar zatten we dan, bij de osteopaat. Ons meisje was ruim 2 weken en deed het geweldig. Ze huilde alleen als ze honger had en sliep al netjes door. We hadden niks te klagen en waren gelukkige ouders. De osteopaat vroeg ons een hoop vragen, huilt ze veel? Slaapt ze door?

Overal konden wij alleen maar positieve antwoorden geven. Tot het puntje borstvoeding.. het aan happen was nog steeds een groot probleem.. De osteopaat ging na alle vragen aan de kleine meid voelen. En ze zei nog voordat ze ging voelen, ik verwacht niet veel hoor! Ik denk dat er niks aan de hand is.

Ik heb me vergist! Ze heeft toch wel pijn..

Al tijdens het voelen en oefeningen doen, veranderde het gezicht van de osteopaat. Ze bleef maar oefeningen doen en keek steeds moeilijker.. ondertussen raakte ik lichtelijk in paniek.. Na het onderzoeken gaat ze weer zitten, Ehhm ik heb me vergist! Ze heeft toch wel pijn.. Ik denk dat we maar snel een volgende afspraak moeten inplannen. Daar zatten we dan, van blij nieuwe ouders, naar bezorgde ouders. Waarschijnlijk heeft ze in mijn buik een tijdje in een verkeerde houding gelegen. En doordat ze een hoge pijn grens heeft klaagt ze niet zo snel. Het overstreken deed ze omdat ze last had van haar heupen en nek. Alles zat vast. Na 3 behandelingen, waarin de osteopaat verschillende oefeningen deed, ging het goed! Ze dronk aan de borst zonder dat stomme irritante tepelhoedje. En overstreken deed ze niet meer. Alleen als ze boos was..

Na deze ervaring zijn wij zo blij dat we een osteopaat hebben bezocht. Want anders waren we er nooit achter gekomen dat ze pijn had. Bij een volgend kindje gaan wij gelijk naar de osteopaat, een check up kan nooit kwaad!

Heb jij ook een positieve ervaring met een osteopaat?

Volg mij ook op instagram (rosies_mama) 

3 jaar geleden

onze kleine man werd geboren met een bult op zijn hoofd omdat ik al persweeën had maar nog niet volledige ontsluiting. In de weken erna was hij rusteloos, weinig slapen overdag, soms uren achter elkaar huilen, met name in de avond, en over alert. Alles zei me dat er iets niet klopte. Onze dochter was heel relaxed en wij zijn dit ook. Dus zo een overprikkelige baby paste ook niet bij ons. Het was me ook opgevallen dat zijn buikje een bananen vorm had. Na 6 weken hebben we een osteopaat bezocht en zij gaf gelijk aan dat hij pijn had. Hij had druk op zijn hoofd, zijn hele rechterkant zat vast. Terwijl ze bezig was zagen we hem voor onze ogen veranderen en hadden hem nog nooit zo kalm gezien. Ik was zo opgelucht dat ik goed zat met mijn gevoel dat de tranen kwamen. Daarna nog een keer geweest en we zagen daarna de relaxte baby die ik voelde dat hij eigenlijk wel was. Zo blij dat ik mijn gevoel heb gevolgd. Eigenlijk kan ik aanraden elke baby na de bevalling te laten checken bij een osteopaat. Gewoon ter controle want zo een bevalling doet niet alleen wat met een moeder maar ook met een baby.

3 jaar geleden

Mijn zoon wilde er niet uit tijdens de bevalling, na vacuümpomp poging 3 kreeg ik een keizersnede. Aanleggen was drama, viel in slaap dus twee weken gekolft en daarna met tepelhoedje lukte borstvoeding geven wel. Alleen 1 kant is nooit op gang gekomen. Na 4 maanden had hij voorkeurshouding en kwamen we op aanraden van een vriendin bij de osteopaat terecht. Die had snel door dat zijn nekje erg vast zat aan 1 kant. Hij legde de signalen uit en gaf tips voor het ontspannen van zijn lijfje. Deze tips en mijn ervaring gebruik ik nog steeds in mijn werk op het kinderdagverblijf... Enige dat ik toendertijd steeds dacht... Had ik het maar eerder gedaan. Fijn dat jullie al zo snel erop werden gewezen. Zou veel meer aandacht voor moeten komen. Zeker als de pomp eraan te pas is gekomen...

3 jaar geleden

Ik ben met mijn kleine meid ook op ongeveer 2 weken langs de osteopaat geweest. Eerst dronk ze nauwelijks omdat mijn borstvoeding niet op gang kwam. Eens ze goed begon te drinken begon ze steeds meer te huilen en te bananen (zo noemden we dat omdat ze zo krom lag als een banaan. Hoofdje en beentjes de lucht in.) Bleek dat ze een intolerantie had voor lactose en nog een paar andere zaken. Ik op een streng dieet en zij een poedertje om de lactose te helpen verteren. Op korte tijd hadden we onze vrolijke blije baby terug. Een echte aanrader een osteopaat!

3 jaar geleden

Ik heb een heftige bevalling gehad met vacuüm pomp. De eerste dagen had de kleinel man hoofd pijn. Aanleggen en borstvoeding was 3 keer niks. Het deed pijn en er kwam niet genoeg melk. Nadat hij een duidelijke voorkeur houding ontwikkelde ben ik op aanraden van collega's naar een osteopaat gegaan wat een uitvinding was dat. Na 3 behandelingen was de voorkeur houding een stuk minder en was hij een stuk ontspannender