Snap
 • Baby
 • Mama
 • Voeding
 • mama
 • borstvoeding
 • ervaring
 • kolf

'Mijn avonturen als kolver onderweg!'

Mijn kolf ervaringen onderweg

 • Een pizzeria in Tiel Hier heb ik gezellig in de garage achterin het restaurant tussen 2 Italiaanse auto's in gekolfd met op de achtergrond een fluitende pizzabakker!
 • Een eetcafe in Arnhem Op de toilet...helaas. De eigenaar had echter wel electriciteit voor mijn kolf, hij trok de stekker van de electrische wc-bril eruit!
 • Hoog Catherijne in Utrecht Op het toilet van het Centraal Station. Ik stond in een hokje zonder deur. `Gewoon uzelf omdraaien mevrouw, niemand die u ziet'.
 • Een restaurant in Arnhem In de zgn 'omkleedkast', waarbij ik mijn collega's hartelijk hoorde lachen (erg dun muurtje!).
 • Een restaurant in Arnhem In een hoek stond een stoel, er lag een verlengsnoer en er kwam een vriendelijk klein mannetje naar mij toen gehaast. 'Eh, mevrouw, ik heb alles klaargezet voor u, maar eh.....ik heb geen muziek, is dat heel erg?' Wat moest ik lachen, zo vriendelijk was ik nog nooit benaderd. Ik heb hem gerustgesteld dat ik het echt zonder muziek ook zou gaan redden!

Kolven op het werk

Een bijzondere ervaring was het, mijn eerste keer kolven op het werk. En ik werkte bij een echt mannenbedrijf overigens. Toen ik de directeur vroeg waar te kunnen kolven, zei hij:'Je regelt het zelf maar'. Nou, ik (die mij niet laat kennen) heb een paar blanco A4tjes onder de arm gepakt, het raam van een vergaderkamer volledig ermee beplakt en groot 'Niet storen, ik kolf!' erop gezet' en zo ben ik rustig 2x per dag gaan kolven. En als ik dan naar die vergader/kolf kamer liep, riep men wel eens lachend over de gang:'Ga je weer een balletje slaan?'

Gelukkig gaat het bij veel bedrijven al anders, wil jij voor kolven gaan en behoor je je bedrijf nog over te halen voor mooie kolfruimtes i.p.v. een bezemkast, een magazijn, toilet of andere ongeschikte kolfruimtes?

Kijk eens op www.ruimteomtekolven.nl. Zij helpen vrouwen te wijzen op hun rechten en kunnen werkgevers informeren via hun website en maatwerk advies leveren over de mogelijkheden en inrichting van een kolfruimte in hun gebouw.

Ook vind je er veelgestelde vragen over het kolven.

Stilte

Nu ik al een tijdje niet meer kolf is het wel stil om mij heen. Geen man meer die het geluid probeerde na te bootsen van het kolf apparaat als ik aan het kolven was. Geen kinderen meer die mij vragend met grote ogen aankeken en honderden vragen stelden over hoe dat kolven nou werkte. En helaas ook geen rustmomentjes meer op je werk, want voor de roker is dat zijn rookmoment, voor mij was dat mijn kolfmoment.

Misschien dat ik die kolf-rugzak gewoon weer eens mee ga nemen naar mijn werk en dan af en toe mijn rustmomentjes pak in één van onze mooie kolfruimtes!

Volgende keer o.a.:Hoe vaak heb jij goed bedoelde borstvoedingsadviezen gehad? En wat heb je gedaan met die adviezen? Veel leesplezier met mijn volgende column, tot dan!

Leuk om mijn ‘inzet voor borstvoeding’ te volgen? ‘Praktische ervaringen en tips & tricks in alles gerelateerd aan borstvoeding?’

Kijk dan op www.inzetvoorborstvoeding.wordpress.com

Twitter:      @ArnhemSimone

Facebook: https://www.facebook.com/InzetVoorBorstvoeding

 

 

 

11 jaar geleden

GEWELDIG! Maar wat een drama moet je doorstaan om een klein beetje melk te kunnen kolven. Dat rest. in arnhem was wel heel erg vriendelijk :D Ik denk dat als ik onderweg zou kolven toch zou kiezen voor een hand kolf of een draadloze kolf. Helaas heb ik nooit onderweg hoeven kolven omdat de bv niet wilde lukken.......maar goed ik heb er natuurlijk wel bij stil gestaan. De eerste keer is altijd spannend. Dat vond ik met de eerste keer een flesje buiten de deur geven ook. Hoe vaker je het doet hoe makkelijker je er in word :D