Snap
  • Baby
  • Momlife
  • boysmom
  • momblogger
  • momlifebelike

Mijlpalen moet je vieren!

En dan zijn er de laatste maanden nogal wat

Waar moet ik beginnen? Iets met, stop de tijd? Je bent allang mijn mini baby niet meer. Je groeit, je bloeit en je wordt met de dag leuker. Nog leuker, ik wist niet dat het kon.

Je wieg op de wandelwagen hebben we allang gedag gezegd. Je zit, rechtop in de wagen en je geniet er duidelijk van. Je ging van je gezichtje nog gezellig naar mama, naar je gezichtje naar de mensen, de diertjes, de bomen. Alles vind je mooi en reageer je op. Met je eigen geluidjes, met je handjes in de lucht van enthousiasme of met het klappen in je handjes. Je aait het liefst alle diertjes die je tegenkomt. Saar en Cosmo zijn thuis niet meer veilig voor jou op hun oude dag want je zoekt ze constant op. Wat begon met trekken aan hun haren, wat uit je je liefde toch weer heerlijk, verandert nu in zachtjes aaien. Want wat zijn ze lekker zacht.

En waar je je een paar maanden geleden nog vreselijk kon opwinden over dingen die je nog niet lukte. Het goed kunnen draaien, zitten, zelf kunnen bewegen. Zo schuif je nu als een malle de woonkamer door. Alsof je nooit anders gedaan hebt. Zitten bij ons? Nee, dat komt later wel weer. Je wil op avontuur, zelf, zelf, zelf. Kijkend onder de kastjes, deurtjes openen, snoertjes onderzoeken, de stofzuiger achterna, de waterbak van Cosmo moet omver en zo ken je al genoeg apenstreken. Het kan jou niet te bont want alles is leuk nu je het zelf kan ondernemen.

Maar laten we je eigen willetje ook zeker niet vergeten. Je focus op eten, niemand mag eten zonder jou. Zie je eten bij een ander, dan moet en zal jij hetzelfde eten. Alles wil je proeven en proberen. En owee als je je zin niet krijgt, dan laat je je wel horen! Wat moet ik er soms om lachen en wat kan ik je dan soms wel achter het behang. Ben je het spelen beu? Is het niet meer naar je zin? Of wil je juist je zin nadat je gecorrigeerd bent? Ook dan weet je je eigen alarmknop prima te vinden. Maar het is oké kind, met een beetje temperament is niemand slechter geworden. Jezelf vooral lekker laten gaan en laten horen in je vurigheid.

Ik vind het heerlijk je zo te zien. Elke dag leer je weer meer! Blijf vooral je leuke zelf, met die grote lach op je gezicht. Elke dag weer. Jij laat voor ons alle dagen stralen. Gewoon door er te zijn.

Lieve Boaz, hoe is dit allemaal zo snel gegaan?