Snap
  • Baby
  • Voeding

met de hand kolven een kans van slagen op borstvoeding.

Wat is er nu beter dan voor je kindje dan JOU borstvoeding?! Hier een kleine uitleg o er hoe je met de hand kunt kolven.

Doordat ik steeds vaker hoor dat de borstvoeding niet slaagt omdat het PIJN doet of je niet GENOEG voeding hebt hier wat tips om het mogelijk te laten slagen. 

Het is zeker een zware job na je bevalling om ook de borstvoeding te laten slagen. 

Vanaf het eerste moment dat je baby uit je buik is weet hij waar hij naar moet zoeken. Dit is natuurlijk bepaald en zo doen diertjes dit ook. 

De eerste keer dat een baby aanhapt aan de borst is erg belangrijk en mag absuluut gee  pijn doen. Het mag raar voelen maar dat is natuurlijk niet gek. Zorg dat je baby een grote volle hap heeft en dat de lipjes naar buiten gekruld zijn. 

Daarnaast na de borstvoeding om je melkproductie zo goed mogelijk op gang te brengen kun je de eerste weken met de hand kolven! Je neemt hiervoor je duim en wijsvinger en zet dit in een C vorm om je tepelhof heen. Je drukt je duim en wijsvinger naar achteren naar je lichaam toe en dan voorzichtig terug met enige druk op de tepelhof. Na enige keren dit herhaald te hebben zal er een druppeltje melk de eerste keren uitkomen. (De eerste keren gaat het Echt om druppeltjes!) 

Wist je dat elke keer dat jij naast je voedingsmomenten met je kindje als je met je hand nakolft je melkproductie stijgt met maar liefst 50%!!  

Met de hand kolven kun je eventueel ook gebruiken als een soort escape als je kindje niet goed wil aanhappen aan de borst maar je toch wat voeding wilt geven e  niet gelijk de elektrische kolf binnen handbereik hebt. Je geeft de voeding dan via een theelepeltje of een cupje waar je de melk mee hebt opgevangen. 

Ook vind ik persoonlijk dat je je eigen lichaam beter leert kennen en voor mij heeft het enorm geholpen om zo ook in het openbaar te durven voeden waar ik ook ben. 

Als hier nog vragen of intresses over zijn hoor  ik het graag.