• Baby
  • Kind
  • Mama
  • mama
  • kind
  • trots
  • groot

Met 1,5 jaar naar het consultatiebureau

Van andere Mama’s had ik al te horen gekregen dat ons meisje van blokjes een torentje moet maken. Dit baarde me enigszins zorgen om dat Megan dit nog nooit gedaan had. Zelfs nog nooit geprobeerd. Ik ging er dan ook vanuit dat ze dit niet zou gaan doen.

Op naar het consultatiebureau, met een beetje knikkende knieën want het is toch spannend als ze gaan kijken of de ontwikkelingen van je kind wel op schema zal liggen. We mogen al snel naar binnen en er begint een luchtig gesprek over hoe het gaat. Ik hoop nu nog dat de blokjes vergeten gaan worden en we het over slaan. Maar helaas daar komen de blokjes. Uit een houtenstoofje waar ook figuur blokjes in zitten. In het dekseltje zitten gaten in de vorm van deze figuur blokjes.

De vierkanten blokjes, bedoeld voor het torentje, zijn niet interessant genoeg voor Megan en ze grijpt naar de figuur blokjes. Ze pakt een ronde en stopt hem in het houtenstoofje door het juiste gaatje heen. Mijn moeder hart maakt een sprongetje van geluk en trots! Wat is ze toch knap.

Helaas reageert de wijkverpleegkundige helemaal niet op dit mooie moment en stort zich op het blokken stapeltje. Wat onhandig pakt Megan een blokje en kijk er wat raar naar, wat moest ze hier nu weer mee……. Papa doet het ook voor: 1 blokje nog een blokje en nog eentje. Er gebeurt niks en ik kijk angstig om me heen, straks krijgt ze staf punten of krijgen we te horen dat we het niet goed doen met de opvoeding! De minuten lijken uren te duren en Megan zit nog steeds met 1 blokje in haar hand.

Eindelijk, na het lijkt wel een half uur, gaat ze stapelen: 1, 2, 3, 4, 5! Ze stapelt er 5 op elkaar! De reactie van de wijkverpleegkundige was ook zeer verbaast: die hoeven ze pas te doen met 3jaar. Ik zit inmiddels weer rechtop in mijn stoel en glim van trots! Dan zie je dat ze toch al heel groot aan het worden is :)

13 jaar geleden

Owww ik kan me dat moment nog zo goed herinneren! De blokjes stapelen op het consultatiebureau! Inderdaad, vol spanning toekijken of jouw spruit in dit geval wel mee wil werken en zal laten zien wat ze allemaal al kan! Aan de andere kant, ik heb nou niet bepaald een "hoge pet" op van het consultatiebureau.. aangezien zij mij al meerdere keren hebben doen twijfelen over mijn kinderen die het uiteindelijk wel perfect doen. Waarom zou je je kind als gemiddeld willen "zien?" Ieder kind is verschillend en blinken altijd wel uit in iets waar ze goed in zijn.. Is het niet het motoriek, dan kletsen ze de oren wel van je hoofd.. ver boven het gemiddelde.. Maar wat kun je als ouder trots zijn als ze zelfs de medewerkers van het consultatiebureau doen verbazen! Tja, wat zal ik zeggen?! Dat is nou mijn kind! Haha! You go Megan!! ;-)

13 jaar geleden

Hier in Londen doen ze dat helemaal niet op het consultatiebureau. Hier kijken ze alleen naar het gewicht. Dat is een gote obsessie hier en daarom heb ik ook altijd de zenuwen omdat ik 'lichtgewicht-kindjes' heb :)

13 jaar geleden

Wat een geweldige leeftijd is anderhalf he?! Leuk stukje!