Snap
  • Baby
  • Mama
  • ouders
  • kinderen
  • Moeilijk
  • bemoeien

Mensen vinden overal wat van!

Ik heb 2 zoontjes.. beide zoontjes hebben een hele moeilijke start gehad. Waardoor ze beide heel veel geborgenheid hebben gekregen. Ik vind het niet nodig namelijk dat mijn kindjes over de zeik in bed liggen omdat ik om 7 uur televisie wil kijken. En ik zeg niet dat ik ze nooit laat huilen. Maar als ze helemaal over hun toeren gaan hebben ze me nodig. Ja tuurlijk zou het fijn zijn om rust te hebben maar ik vind het belangrijker dat mijn kinderen zich goed voelen. En dat mensen dan vinden dat ik mijn kinderen maar een uur moeten laten huilen zodat ze uiteindelijk in slaap vallen.. vind ik zielig..

Onze jongste heeft vreselijk veel last van reflux en spuugt regelmatig bij het naar bed gaan. Hij spuugt zonder dat hij huilt of dat ik eigenlijk wat aan hem kan zien.. Nadat hij heeft gespuugd word hij verdrietig.. of het pijn is door de reflux weet ik niet..

Maar mensen om ons heen denken dat het gedrag is.. Ja hij spuugt 2 a 3 keer in de week uit het niets voor de lol alles onder...Want dat vind hij zo fijn..

En vertellen vervolgens hoe ik het moet doen.. Ja lekker makkelijk allemaal maar degene die dit zeggen hebben vaak een onwijs makkelijk kind. Hebben totaal geen kijk op de situatie horen een verhaal maar beseffen niet wat dit met mij doet als moeder.. beseffen niet dat ik me zorgen maak om mijn kind.. En zien niet in wat zeker mijn jongste al heeft moeten doorstaan.

Oooh laat jij jou kind zich zelf zo vies maken tijdens het eten.. Ik zou dat echt niet doen hoor.. Nee maar jou kind eet alles op.. bij mijn kinderen van 1&2 is het elke dag strijd met het eten... en of ze dan met hun handen of voeten eten hoe ze het doen kan me niet schelen ik ben allang blij dat ze dan wat eten.. En natuurlijk eten ze niet met hun voeten.

Maar je kan toch ook gewoon met wat geweld je kind eten geven? Anders krijgt hij niks binnen dat is pas slecht?? Ja ik heb dit EEN keer geprobeerd en niet met geweld maar gewoon de lepel in zijn mond gepropt .. kan je een ding zeggen een lama was er niks bij want ze spugen het gewoon uit...

Allemaal heel erg lief die goed bedoelde tips en adviezen.. gelukkig zijn er mensen met hele makkelijke kinderen.. Maar die hebben wel heel veel moeite om zich vaak in te beelden hoe de andere kant kan zijn.. En ergens snap ik dat ook wel..

Als mijn kinderen knoeien dan kies ik daar zelf voor.. en als ik mijn kind uit bed haal om even bij te laten komen van het spugen dan doe ik dat ook zelf..

Ik wil dat mijn kinderen zich geliefd voelen ook al gaat dat soms ten kosten van onze eigen avonden.. Wij hebben tenslotte voor kinderen gekozen. 

3 jaar geleden

Gewoon doen wat jezelf het prettigste vind. Het is jouw gezin en zijn jullie keuzes. Ben het helemaal met je eens dat je een kind niet laat huilen of dwingt te eten. Ik ben trotse mamma van drie geweldige kinderen en hebben alledrie zo hun eigen moeilijkheden qua eten (reflex en koemelkallergie of slapen en daardoor hebben wij ook vaak uren gelopen met een kind. Maar het zijn bovendien alledrie prachtige kindjes die zich uitstekend kunnen vermaken en zich goed ontwikkelen. Er komt vast wel weer een tijd dat we onze eigen avonden terug krijgen, nu geef ik die graag aan de kids als ze ons nodig hebben.

3 jaar geleden

Mijn oudste heeft ook enorme reflux gehad, gewoon waterval wat eruit kwam, en zonder waarschuwing vooraf! Heeft lang geduurd voordat het echt minder werd. En eerlijk, ik ken geen kind van 18 die nog reflux heeft en met zijn voeten eet. (En ik vindt het soms ook om met mijn handen te ete🙈) Ik heb ook nooit mijn dochters laten huilen en je weet als ouder op een gegeven moment ook de verschillen in het huilen zelf (zeuren/boos/ verdrietig en/of pijn/ongemak) Ook ik geef soms goedbedoelde adviesen, maar ik geef daarbij ook vaak aan dat ze dan gewoon haar gevoel moet volgen wat het beste bij haar past en niet wat anderen ervan vinden. Jij kent je kind het beste en iedereen is anders