Snap
  • Baby
  • Voeding

Mensen die alles beter weter over borstvoeding!!

Mensen die alles beter weten over borstvoeding terwijl hun nooit borstvoeding gegeven hebben!

Lieve mama's 

Inmiddels is onze kleine ukkepuk 2 maandjes oud. Dag in dag uit geef ik borstvoeding, soms uren aan een stuk (clusteren). Ookal ben ik moe en heb ik soms geen puf toch ga ik door. Het is ons eerste kindje dus je doet alles zoals je denkt dat het goed is. Als iemand een betere tip heeft neem ik dit aan. Maar oordelen over borstvoeding terwijl hun daar geen ervaring mee hebben? Ze weten niet dat de baby's vaker komen dan om de 3/4 uur dan met de fles, wat clusteren is, dat baby's mamahonger hebben of gewoon dicht bij mama willen zijn. IK ben s'nachts paar keer op, ik troost haar, verzorg haar, ben er door de dag heen voor haar als m'n man werken is. Ik kom vaak niet toe om mij te verzorgen, naar de toilet te gaan of om te eten. Want eerst gaat onze dochter voor.. en dan moet ik mij aan horen dat ik meer tijd voor mezelf moet nemen of als onze dochter huilend wakker word met haar vuistjes in haar mond en zoekend naar de borst.. dat babys ook huilen en dat ik haar dan niet altijd aan moet leggen terwijl ik het gedrag van mijn dochter HEEL goed ken!!!!

Ik wilde nooit onzeker zijn of worden door wat andere mensen tegen mij zeggen. Omdat je als moeder je kind op z'n best kent. En dan toch twijfel ik, doe ik iets verkeerd? Leg ik haar tevaak aan? Verwen ik haar teveel? 

Pff word er gewoon emotioneel van, terwijl ik dit helemaal niet wil zijn en dan moet ik bij hun me kindje achter laten? Met een knoop in m'n maag!

7 jaar geleden

Als allereerste, zolang je je hart volgt doe je niks verkeerd en de (vaak goedbedoelde) adviezen van iedereen moet je lekker langs je heen laten gaan. Verdedigen is niet nodig, want het is jouw kleintje en jij mag het doen op jouw manier. Maar mocht je toch interesse hebben, hierbij mijn ervaring ;-) Een kleintje kun je niet teveel verwennen, niet met borstvoeding, niet met teveel aandacht. Zelf leefde ik een beetje go-with-the-flow, als ze honger had gaf ik borstvoeding, als ze moe was ging ze slapen. Ze wilde het liefst de hele dag bij mij zijn dus ik kocht een goede (ergonomische!) draagzak en daar sliep ze perfect in, dus had het weinig invloed op evt afspraken die er waren (ik voedde ook overal, wel netjes afgedekt ;-)). Ook ' nachts lag ze lekker tegen mij aan. Resultaat was dat iedereen nachtrust kreeg en wanneer kleine wakker werd ze even kort kon drinken en weer in slaap viel. Uiteindelijk heb ik ruim 2 jaar borstvoeding mogen geven en toen hoefde ze niet meer. Ter geruststelling: ze is nu een heel tevreden meisje van ruim 2, niet eenkenning en slaapt ook prima in haar eigen bed en loopt keurig op schema met haar ontwikkeling. Maar nogmaals, kijk wat voor jullie werkt en neem van mij aan, je doet het super!!

7 jaar geleden

Nee hoor je doet helemaal niks verkeerd.mijn zoon wilde precies zoals jouw kindje heel heel heel vaak bij mij zijn en drinken soms alleen sabbelen maar wel bij mij zijn. Nu heb ik mijn tweede zoon die is nu 11 weken een heel ander kind die komt elke vier uur's soms zelfs pas na zes uur bij mij om te drinken. Je doet het goed als je als moeder echt naar je eigen kind kijkt en dat doe jij zo te horen dus ga zo door en ik weet het is zwaar maar je doet het super

7 jaar geleden

Ik heb ook borstvoeding gegeven. Onze eerste had 6 voedingen op een dag, soms een keer 7. Ons hummeltje komt overdag om de 2/2,5 uur, dat is heel wat meer dan ik gewend ben, maar het zei zo. Gewoon doen wat jij denkt dat goed is, jij kent je kindje het beste. En andere oppas zoeken, waar je je wel fijn bij voelt om je kostbaarste bezit bij achter te laten. Enige tip die misschien kan helpen dat je mogelijk het idee hebt meer tijd voor jezelf te hebben maar toch je dochtertje op plek 1 hebt staan, dragen. Dragen met draagdoek of drager, laat je goed informeren over de mogelijkheden.

7 jaar geleden

Herkenbaar. Mijn oudste kwam om de 2 uur... en ik hoop dat ik je kan gerust stellen. Je kan ze niet verwennen met borstvoeding. Bij mij is dat in ieder geval niet gebeurd. Zolang jij het nog trekt, gaat het goed. Ik ben zelf fles en borstvoeding naast elkaar gaan geven toen ik ging werken. Op dat moment kreeg ik ook weer wat meer tijd voor mezelf. Volg inderdaad kekker je eigen gevoel en ik hoop dat je ook een beetje kan genieten van jullie tijd samen. Dit is namelijk iets dat nooit iemand anders voor haar zal doen...zo voelde ik dat heel erg. Succes!