Snap

Meestal zie je gevaar niet aankomen.

Toen ik 5 jaar oud was, is het huis van mijn opa en oma volledig afgebrand. Een dag later ging ik met mijn ouders kijken en waren de brandweermannen de laatste vlammen nog aan het doven. Dit heeft zeer veel indruk op mij achter gelaten als kind en ik besef hoeveel geluk mijn opa en oma hebben dat ze hier zelf niks aan over hebben gehouden. Alleen mijn oom had een paar lichte brandwonden, maar deze waren goed te genezen.

Daardoor blijf ik toch altijd wat bang van brand en zeker nu met Valentina. Toen ze bijvoorbeeld werd geboren was ik super bang en totaal geen fan van de warme kruiken die verloskundigen bij de kraamweek gebruiken. Ik was zo bang dat die hete kruik ging lekken, zeker doordat ik hier al een paar verhalen over had gehoord. Een ongeluk zit in een klein hoekje zeggen ze. Dat is zeker waar, meestal zie je gevaar niet aankomen of ben je te laat. Een hete kop thee of koffie, een te warm bad of een heet fornuis. Het is allemaal zo gebeurd.

Ik vind het belangrijk dat ik goed op de hoogte ben wat te doen in bepaalde situaties en alles in huis heb om brandwonden te kunnen behandelen. Weten jullie veel over brandwonden en hebben jullie een volledige ehbo doos thuis voor jullie en de kinderen?

Wist je dat je een eerste hulp pakketje van de Brandwonden Stichting kunt kopen, de kosten zijn eenmalig €14,95 of je kunt lid worden en per maand 2,50 euro doneren. Na 5 maand ontvang je het eerste hulp-pakketje gratis als dank voor je steun. In het pakketje zitten brandwonden pleisters, koel gel en een handig boekje met tips om eerste hulp te verlenen. 

Take care! Bestel hier je pakketje en test hier je brandwonden kennis. 

3 jaar geleden

Koelen met water is stap 1 dus dat is toch al iets. Wat je bijvoorbeeld met de kleren moest doen was voor mij ook nog redelijk onbekend. 😅 wel fijn dat ik nu toch koelpleisters in huis heb.

3 jaar geleden

Ja verstandig, voel me nu ook veiliger doordat ik toch weet wat te doen en het basis materiaal in huis heb 😅

3 jaar geleden

Door alle aandacht die ervoor is deze week kwam ik erachter dat ik niks in huis heb! En niet verder dan “koelen met lauw water” kom!

3 jaar geleden

Nee geen EHBO doos thuis... maar ga het vandaag nog halen! 😭❤️