Snap
  • Baby
  • #veiliginmamasbuik
  • #20wekenecho
  • Meisjenummer3

Medische echo en een 3de meisje!

Woensdag 3 maart was het zover de medische echo, beter bekend als de 20 weken echo. Vandaag krijgen we te horen of alles goed is met het kleine mensje in mijn buik. En... Of we een jongen of meisje krijgen! Spannend! Heel veel mensen in mijn omgeving van familie en vrienden gokken op een jongen. De bewoners waarbij ik op de groep werk zijn er bijna allemaal unaniem overuit dat ik wederom een meisje zal krijgen. Wie oh wie krijgt het gelijk hihi. 

Op de stoel zitten we dan te wachten totdat we naar binnen worden geroepen. Dan beginnen mijn gedachtes met mij te praten. Kel, dit kindje houd jullie allemaal voor de gek. Ook dit mensje is een meisje. En zo worden we naar binnen geroepen. Ik mag op de stoel liggen en de verpleegster die de echo doet vraagt meteen of we ook weten wat we krijgen. Nee dat weten we nog niet maar dat willen we wel heel erg graag weten :) de baby is meteen goed in beeld en haar geslacht ook.. Een meisje! 

3 meisjes straks in huis dat is het eerste wat erin me op kwam. 3 meisjes! Even ben ik helemaal van mijn stuk omdat ook ik lang heb gedacht dat het een jongetje was. Tijdens de echo is duidelijk dat alles goed is met ons meisje en dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Super fijn! Gerustgesteld zijn we beide :) 

Eenmaal thuis hebben we een ballon om meteen het geslacht van de baby bekend te maken. Neya onze oudste dochter mag de ballon doorprikken.. En er komt roze confetti uit! Neya is even helemaal van haar stuk en verdrietig. Vanaf het begin dat ze te horen kreeg dat er een baby in mijn buik groeit, was ze er 100 % zeker van dat ze een broertje zou krijgen. Deze roze confetti moet ze even een plekje geven. En dus geef ik haar die tijd. Fenne aan de andere kant begrijpt het natuurlijk nog niet zo goed maar staat wel met haar handjes omhoog in de lucht yeah te roepen. Deze 2 meisjes zijn precies het tegenovergestelde van elkaar.. Waar de een heel zacht, lief en behulpzaam is van karakter is de ander pittig, aanwezig en weet duidelijk haar grenzen al aan te geven. Laten we hopen dat mevrouw nummer 3 er precies tussen in gaat zitten!