Terug
Blog header image

Maar wat eet de baby?!

Wat schotel jij je kleine krummel voor? Potjes of zelfgemaakte culinaire hoogstandjes?
Kimdejong
7 jaar geleden

Die van mij at vanaf 4 maanden, deels potjes, deels zelfgemaakt (lag eraan wat wij aten, mocht hij dat dan maakte ik voor hem ook). Vanaf 8 maanden at hij al met de pot mee. Wilde geen potjes meer of gepureerd eten... tja prima, was makkelijk voor Mama haha

JufFeline
7 jaar geleden

Ik heb het afgewisseld bij mijn zoontje. Er was eerst wel een voorkeur voor potjes maar zelf gemaakt eten ging gelukkig steeds beter toen ik het vaker ging voorschotelen. Tegenwoordig eet mijn zoontje (nu 14 maanden) eigenlijk geheel mee met de pot. Ik kook daarom wel zo goed als het kan zoutloos. Toch een stuk makkelijker, als ik even terugdenk was het allemaal best veel werk, eerst die ijs klontjes vullen, daarna lege potjes en zo steeds wat meer en wat minder fijn...

Anoniem
7 jaar geleden

Mijn oudste, nu 4 at beide even goed. Mijn jongste, nu ruim 20 maanden had vreselijk veel last van zijn darmen, van reflux, van.... potjes kwamen er meestal met dezelfde gang weer uit of zorgden voor veel, heel veel buikpijn. Voor hem dus vrijwel altijd zelf gemaakt.

Myfteria
7 jaar geleden

Ook wij wisselen het af. Nu ze meer grover eten lekker vindt maak ik met plezier zelf hapjes maar ik heb ook potjes. Want ik kan druk staan koken maar dat duurt mevrouw dan te lang dus een potje werkt dan beter en dan blijft mijn prutje staan voor de volgende dag. Ze heeft soms trouwens wel dat ze niet warm wil eten. Brood gaat er dan wel in. Gelukkig bijna nooit maar hoe doen jullie dat dan?

Kirstenimolnen
7 jaar geleden

Wij hebben een luxe kind. Die at gewoon geen potjes. In het begin wel af en toe als we weg waren ofzo. Maar op een gegeven moment begon ze ze te weigeren. Ze at het gewoon niet! Het tegenovergestelde van jou dochter dus. Tot nu toe is het enige waar ze niet van houdt aardappelen. In een stampot lust ze het wel maar verder. Zelfs friet lust ze niet, haha.

rebo1982
7 jaar geleden

Dat lijkt me echt niet fijn als je kindje het potjeseten niet kan verdragen. Ze zijn namelijk best wel makkelijk soms:)

rebo1982
7 jaar geleden

mijn peuterdochter eet ook niet altijd goed van het warme eten. Ik denk dat t meer met het tijdstip van de dag (eigenlijk is ze te moe) te maken heeft. En met meer kieskeurig zijn. De p's (patat, pizza en pannekoeken) gaan er bijna altijd in :)

rebo1982
7 jaar geleden

wat een heerlijk kind! Hier gaat de friet er goed in, iets te goed als je het mij vraagt ;)

Kaytje
7 jaar geleden

Mijn zoontje wou ook niet eten wat ik gekookt had. Hij was bijvoorbeeld gek op bruine bonen met appel. Dus ik dacht maak ik zelf wel. Veel goedkoper. Nou dat moest ie toch echt niet. Gelukkig is hij nu ouder en heb ik geen problemen meer met de kids. Sterker nog, ze zijn wel een beetje apart, want wat andere kinderen vaak vies vinden eten zij juist het liefst. Hun lievelingseten is bloemkool, broccoli en spinazie.

Blog header image

1 december.. nu 2 jaar later

1 december 2020 de dag dat onze rollercoaster begon.. en nu 2 jaar later..

Morgen 1 december.. een datum die voor altijd in m'n geheugen gegrift staat. Een dag die ik al minstens 100 x herbeleef en minstens 50 x besproken heb. Herinneringen die nog zo vers zijn als herinneringen van gister. 


1 december 2020 was de dag dat ik voor de ligging echo ging met 34 weken zwangerschap en nog 1 x die verrekte niertjes checken. Waar ineens de wereld op z'n kop stond. Gespiegelde organen en dan een hartafwijking. Waar ik kompleet gebroken de praktijk verliet. Savonds we samen wat positiever werden want de medische wereld kon toch al zoveel. Om vervolgens een dag later ons ineens in een rollercoaster stapte en waar we de volgende 5 weken leefde tussen hoop en vrees. Een diagnose onduidelijk. Een antwoord moesten afwachten. En de nachtmerrie. Komt onze kleine man überhaupt wel thuis. De geboorte de diagnose en de opluchting. Ik heb het allemaal wel geschreven. Maar het blijft onwerkelijk. 


Kleine superster. Hoe ongelofelijk trots ben ik op je. Je leeft speelt eet slaapt bijna alsof je gezond bent. Ik zeg bijna want er zijn echt wel dingetjes. Bijna 23 maanden oud. Je tweede verjaardag staat bijna voor de deur. De leeftijd waarop de artsen aangaven de minimum leeftijd te verwachten van jouw operatie.. ergens tussen 2 en 3 jaar hebben ze ons verteld het kon ook eerder het kon ook later...  ik hoop dat het nog maanden kan volhouden. En ik dit gevoel van angst en onzekerheid nog even langer vooruit kan schuiven, maar laten we vooral nog even genieten van het hier en het nu ❤️

TODO: Add alt to media