Snap
  • Baby
  • hondjes
  • delen
  • huisdieren
  • Hondenkind
  • Huisdier

Maar de hond was hier eerst

Ze zeggen het allemaal... maar ze zeggen zoveel. Let maar op als die kleine er is gaat de hond hem beschermen of je moet wel oppassen hoor met die kleine als hij kruipt. Maar mij ging dat niet gebeuren.. dacht ik.. Rocky de keeshond gaat al een tijdje mee in de familie. Hij werd gedragen op handen en voeten en waar wij gingen ging Rocky. Met de komst van de kleine hadden wij echt het idee dat Rocky en Hij dikke vrienden zouden worden.

Bodhi werd geboren met een keizersnede en mijn man moest direct aan het werk. We lieten Rocky de hond na de bevalling Om die reden liepen we rocky de hond de eerste 5 dagen bij mijn schoonmoeder, waar hij sowieso al 1 dag per week sliep. Vanaf het moment dat hij weer thuis was deden wij verschillende dingen om hem rustig aan de kleine te laten wennen.. Rocky moest er niks van weten en liep er telkens met een boog omheen. Hoe ouder baby Bodhi werd hoe lastiger het werd. Je moest de 2 samen niet uit het oog verliezen want het was voordurend spanning. (Zoals ons al werd gewaarschuwd) Hij heeft hem zelfs een paar keer een knauw gegeven. Niet gebeten maar het was er niet ver vanaf! Ook als we baby Bodhi eindelijk in slaap hadden blafte hond Rocky hem altijd wakker. Alsof hij het expres deed. Dit gaf mega veel stres, maar we wilden hem ook niet aan de kant zetten. Wat doe je dan? De hond was hier eerst en we houden van hem.

Nu is Bodhi bijna 2 en gelukkig gaat het stukken beter. Bodhi vindt rocky geweldig en wilt hem het liefst de hele dag tillen en aaien, hoewel Rocky het liefst uit zijn buurt blijft is hij wel veel relaxter!

Zijn hier nog mama’s die soortgelijk verhaal hebben of de ultieme tip om je hondenkind en baby met elkaar te laten binden?

3 jaar geleden

Helaas ging bij ons het niet goed en moesten we hem met heel veel pijn weg doen. We konden het niet voorstellen dat hij onze dochter dadelijk zou bijten. Er is altijd een moment dat je even snel iets doet... tis heel lastig

3 jaar geleden

Ik denk dat je rocky bij thuiskomt thuis had moeten laten op dat moment, nu kwam hij terug en is er ineens een indringer. Wij hebben toen onze kleine geboren werd haar mee naar huis genomen , honden waren thuis en eerst de maxi cosi op de bank gezet en ze omstebeurd laten ruiken. Ook hadden wij van het zh al eerder het eerste mutsje meegekregen ,zodat mijn man van te voren de honden al kon wennen aan de geur. Mijn oudste hond is wat jaloers maar doet verder niks, me jongste hond is gek op de baby die is 2 maanden ouder als de baby.

3 jaar geleden

Hier juist andersom. De hond wil de baby heel de tijd likken, waardoor ik haar soms even in de bench doet en dan kruipt ze er mooi heen om de hond te bevrijden 😂