Snap
  • Baby

Logeren? Huilbuien!

Dat is goed te doen, 2 x in de maand bij de ene opa en oma logeren en 2 x in de maand bij de andere. Goed idee toch?

Dat dacht ik dus ook. Vriendlief en ik werken allebei in de volcontinu. In hetzelfde beroep, bij dezelfde werkgever, op dezelfde afdeling. We lopen 2 ploegen van elkaar verschillend. Dat wil ongeveer zoiets zeggen als: wanneer jij werkt ben ik vrij en vice versa. Echter 6 x per maand geeft dat een probleem. Wanneer 1 iemand om 6.45 afgelost wordt, moet de ander om 6.45 beginnen met werken. Lang leve opa en oma!

Van de 6 keer gaat onze lieve meid 2 x naar opa en oma (ouders van papa) en 2 x naar opa en oma (ouders van mama). De overige 2 keer heeft mama ouderschapsverlof. Prima geregeld, dachten wij zo. 

Nu is onze lieve dochter al een aantal maal blijven slapen. Zodra we bij opa en oma binnenkomen is het  dolle pret. Veel lachen, kroelen en knuffelen. Maar dan wordt mevrouw moe. Gaat in dr oogjes wrijven. Tijd om naar bed te gaan! Soms doet papa dit, soms mama maar ook opa of oma kan dit doen. En dan begint het....

Het begint met wat snikken. Oogjes wrijven. Dat gaat langzaam over in jammeren en daarna huilen. Maar amper 3 minuten laten gaat mevrouw compleet over haar toeren. Dikke tranen en helemaal overstuur! Oma V heeft mevrouw in haar armen gehouden tot ze sliep. Opa J idem. Het maakt niet uit wat we doen. Ook niet als mama zelf komt troosten. Ze is compleet overstuur. Thuis heeft ze dit niet. Ook is ze al twee maal blijven slapen bij vrienden van ons. Meer dan even jammeren doet ze dan niet. Wat kan het nou toch zijn dat ons meisje zo overstuur is? Echte dikke tranen en ze wordt pas stil als ze echt dood moe is van het huilen. 

Iemand ideeen/tips? Mijn mama hart breekt als ik haar zo moet achterlaten. 

7 jaar geleden

Ik denk dat eerder weggaan zal helpen. Het zelfde ritueel thuis bij opa en oma toepassen klopt nie namelijk, andere omgeving, andere kamer, ander bedje. Mijn moeder heeft haar eigen ritueel ontwikkeld met mijn oudste dochter (jongste is 9 weken dus nog lekker bij mij) en dat gaat prima, maar ook bij haar, als wij aanwezig zijn is het een probleem met slapen terwijl dat anders niet zo is. Ze is nu 3.5 jaar en gaat vanaf dat ze 3 maanden is naar mijn moeder. Ik hoop dat dat voor jullie ook zo gaat werken.

7 jaar geleden

Ja voorlopig hobbelen we zo door. Hopelijk is de fase gauw voorbij :-)

7 jaar geleden

Mijn zoontje slaapt af en toe een nacht bij de oppas. Ik breng hem optijd zodat hij nog lekker kan spelen en gaat daar altijd lief slapen. Ook bv tussen de middag. Vaak als papa en mama uitbeeld zijn dan zijn de tranen ook weg :) het is een fase die overgaat en iets wat ze moet leren.

7 jaar geleden

Dat is een goed idee. Zal eens kijken of het lukt. Soms is ze namelijk de hele auto rit wakker en dan zijn we daar en valt ze om van de slaap. Aangezien ik op dat moment nog aan het uitleggen ben wat er veranderd is. En even wat spulletjes laat zien valt het toch meestal samen. Maar ik ga het zeker proberen.