Snap
  • Baby
  • mamaplaats
  • Nestle
  • momblogger
  • mamaplaatscollab
  • Nestlelittlesteps

Little steps, big results!

Mijn voedingsverhaal van Vayèn en Bodhi, van start tot aan nu: happy aan de opvolgmelk.

Borstvoeding of kunstvoeding, het is geregeld een gesprek bij zwangere vrouwen. Zo ook bij mij. Twee keer zelfs. Tijdens mijn eerste zwangerschap wilde ik heel graag borstvoeding geven, ik wist alleen niet hoe dit zou gaan. Eigenlijk ging het redelijk goed, ik heb onze dochter Vayen Beau 6 weken borstvoeding gegeven, heel prettig!

Toen kwam ik op een punt waar ik over ben gegaan op de fles. Dit had met mijn werk als verpleegkundige (destijds nog in de flexpool) te maken. Ik zag het simpelweg niet zitten om op verschillende afdelingen te werken en dan te moeten kolven. Collega's zagen mij al aankomen dacht ik altijd. Daardoor heb ik op een gegeven moment gekozen om over te gaan naar kunstvoeding. Dat was voor ons een goede keuze en Vayen Beau reageerde er heel goed op.

Bij onze tweede zwangerschap wilde ik ook net als de eerste weer borstvoeding (proberen) te geven. Zo gezegd, zo gedaan. Maar al gauw merkte ik dat ik hier geen goed gevoel bij had. We hadden een peuter rondlopen, wat veel aandacht vroeg. Hierdoor kon ik mij niet concentreren op het geven van borstvoeding maar ook de rust had ik er niet voor. Daarnaast was Bodhi geregeld onrustig en huilde vaker omdat hij honger bleef houden. Ik weet dan ook niet hoeveel ml hij binnen kreeg maar waarschijnlijk te weinig waardoor ik besloten heb om te gaan stoppen met borstvoeding en over te gaan naar kunstvoeding. Bodhi deed het ook prima op kunstvoeding. Hij pakte de speen goed en dronk de gehele fles leeg. 

Kleine side note: dit is mijn verhaal, iedereen heeft haar eigen verhaal (waar ik heel benieuwd naar ben, dus deel zeker in de reacties), mocht je een positieve mening willen delen: welkom!

Borstvoeding of kunstvoeding, het is geregeld een gesprek bij zwangere vrouwen. Zo ook bij mij. Twee keer zelfs.

Nestle Little Steps

Wij gebruiken momenteel Nestle Little Steps opvolgmelk 2 voor Bodhi. Hij krijgt zo namelijk de dagelijkse aanbevolen vitamine D en voedingsstoffen binnen, en heeft het geen palmolie maar plantaardige olie. Bodhi vindt de melk lekker en bijkomend voordeel: Little steps is ‘Gekozen product van 2021’! Extra plussen: het blik is recyclebaar en de opvolgmelk is Halal gecertificeerd.

Hoe is jullie overstap naar opvolgmelk gegaan? Wat gebruik je nu?  

Interior by Hegeman's avatar
2 jaar geleden

Heerlijk! Heb voor Bodhi ook alweer nieuwe potten binnen 😀

Interior by Hegeman's avatar
2 jaar geleden

Oooh inderdaad! Maar ook goed gelukt dus!

's avatar
2 jaar geleden

Niva had koemelkallergie dus die had pepti. Ging allemaal net wat anders 😬

's avatar
2 jaar geleden

Dinand drinkt het ook nog steeds!

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Interior by Hegeman?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.