Snap

lifehack spuitluiers!* must know!

Iedereen kent ze wel.... De gevreesde *spuitluiers* maar wat nou als je dat enigzins kunt beperken? Lees verder en try out....

ojeee soms ruik je het van ver! Soms niet gelijk, maar de bruine vlekken in de romper veraden alles...... Een spuitluier! Een baby met een enorm remspoor zullen we maar zeggen..

Let op dit kan jouw dag veranderen! Het zit namelijk zo..... Je kan de luier redelijk strak vast plakken maar tegen dit natuurgeweld is niks opgewassen. De baby zet aan en de luier begeleidt de massa netjes via de achterkant naar buiten over de rug naar de schouderbladen. Jakkie!

Wat je kunt doen is aan de achterkant van de luier het randje naar binnen vouwen. Hierdoor begeleidt de luier de poep niet omhoog maar terug de luier in! Het is een soort golf beweging.

Natuurlijk zijn er ook nog de meest hevige spuitluiers waar je niks tegen doet.... Hopelijk hebben ze dan een romper aan met gevouwen schouders. Die kun je dus naar beneden uittrekken dat scheelt weer poep in het haar van je lieve baby :)

Goodluck!

6 jaar geleden

Dat wilde ik dus ook al zeggen! Met de gebruikte afbeelding er bij dacht ik zelfs dat ze dat als Lifehack ging geven. Sinds wij wasbaar luieren, zijn de spuitluiers ook verleden tijd! En natuurlijk hebben we weer ongelukjes als we op vakantie net even een weekje wegwerp gebruiken! PFfff...

6 jaar geleden

Probeer eens een ander merk luiers. Onze zoon had de eerste maanden heel veel spuitluiers, dus we konden 3 keer per dag compleet nieuw kledingsetje aantrekken. Als hij begon te poepen stonden we al bij de commode en nog ging het dan mis... Op aanraden van een vriendin zijn we overgestapt van zeer bekende merk naar huismerk (heeft elastiek op de rug) en het probleem was meteen opgelost! Geen gedoe meer met telkens omkleden en scheelt ook nog eens in de portomonee!

6 jaar geleden

Een andere tip is om wasbare luiers te gebruiken... dochter is nu 20 maanden en gelukkig nog geen spuitluier gehad.

6 jaar geleden

Een flink Bergje maizena in de luier; werkt geweldig tegen luieruitslag en absorbeert dunne ontlasting.