Snap

Lieve mamma's ik heb hulp nodig, en ook goede tips.....

Lieve mamma's ik heb hulp nodig, en ook goede tips..... Aantal van jullie zullen misschien ook in het zelfde schuitje gezeten hebben.

Lieve mamma's HELP om advies.

Onze kleine muis is net 3 maanden oud. Toen ze geboren werd was ze klein en mama was zo verliefd dat ons muisje vaak in haar armen lag. Overdag/s'avonds/s'nachts in bed. Ja s'nachts slaapt ze trouwens bij ons in bed, ook handig voor de bv maar vooral ook omdat mama het in het begin zielig vond om haar alleen in een andere kamer in een groot bed te leggen. Inmiddels zie ik ook in dat ze overdag lekker boven moet slapen in haar eigen bed, of als ze eventueel in slaapt valt in de box. Maar dan heb ik soms het idee dat ze misschien haar rust niet krijgt? En wij op de tenen lopen. 

Door de dag heen voed ik haar beneden met een Voedingskussen. En 8 van de 10 laat ik haar bij me liggen tot dat ze diep genoeg slaapt en dan leg ik haar ergens. (Ja ik weet, ze hoort boven in bed). Onze muisje heeft mama natuurlijk goed door haha en zo gauw ze ergens anders moet slapen, houd dit niet lang aan. 

Inmiddels probeer ik haar vaker boven te leggen na het voeden. Vaak is ze dan binnen 15/30 min wakker, laatst 1,5 uur toen was ik al trots. Dus probeer ik het vol te houden zodat ze telkens wat langer slaapt boven. Enige nadeel is dat ze ook niet goed van zelf in slaap kan vallen. Als ik haar in het bedje leg, dan kijkt ze haar kamertje rond. Dat gaat een tijdje goed en dan begint het huilen. Dan loop ik naar haar toe en kalmeer haar maar meestal helpt dit niet. Heb zelfs een t-shirts van mij in haar bedje gelegd. Ze is toch echt gewend om bij mama te slapen.

Hmmmm en dan lees ik dit op internet;

Werk aan een regelmatig slaappatroon, met een opeenvolging van vaste gebeurtenissen. Zoals slapen - wakker zijn - gevoed worden - samen spelen - alleen spelen - slapen enz. Als je eenmaal dat ritme hebt ontwikkeld, houd dan die regelmaat vast. Vermijd dat je deze volgorde verstoord.

(En dan denk ik, pff je hebt toch iets fout gedaan? Of hebben de andere mamma's deze perfecte baby met dit ritme?)

Misschien hebben jullie nog lieve tips voor mij?

6 jaar geleden

Lieve mama, jou lieve muis maakt nog hazeslaapjes, heel normaal, word vanzelf langer. Ook het zelf in slaap vallen gaat uiteindelijk gebeuren. Tuurlijk in de boeken zijn baby's perfect, je baart ze en als je ze wakker in bed legt om dezelfde tijd slapen ze zo..., niet dus. Vanaf een half jaar zal je langzaam je muisje kunnen leren zelfstandig te gaan slapen. Ik ga nu overdag met mijn piraat naar boven, voed hem, blijf nog even met hem zitten en als hij slaapt leg ik hem in zijn bedje. Ook vaste tijden heb je nog niets aan, kijk wanneer je uk moe word, bij mij is het nu zo dat hij na het voeden gaat slapen, ook dat verschilt per baby. Afijn er zullen altijd mensen roepen dat hun kindje wel meteen zelf sliep vanaf dag één, en dat ze meteen in het ritme zaten, maar laat dat langs je op gaan. Vanaf 4 maanden niet meer in de box slapen en vanaf 6 maanden ritme creëren. Zo doe ik het, dus misschien heb je er wat aan.

6 jaar geleden

Mijn dochter heeft ook lang volgehouden om in mijn armen in slaap te vallen.. Uiteindelijk is het allemaal goedgekomen en is ze nu 15 maanden en slaapt ze lekker in haar eigen bedje (wegens omstandigheden wel bij ons op de kamer maar dat vind ik ook wel fijn) Er komt een tijd dat je kindje er zelf aan toe is om in bed in slaap te vallen, dat merk je vanzelf.. Tot die tijd, lekker van genieten, ik vond het heerlijk!! En als mensen er iets van zeggen, lekker laten doen en je gevoel volgen!

6 jaar geleden

Je moet doen wat voor jou goed voelt en wat hij je kindje past. Tegen mij zeiden ze precies het zelfde na elke voeding even spelen slapen en dan weer eten bijv. Alleen dat werkt niet voor hem. Hij slaapt smorgens tot een uurtje of 8.00 om 11.00 weer voeding en daarna slaapt tot 15.00 (de volgende voeding). Vervolgens os hij tot 21.00 wakker en daarna gaat hij weer ze bed in. Ik zie dat hij zich daar prettig bij voelt. En tuurlijk verschilt dit per dag wel. Maar meestal houd hij zich aan die tijden. Ik leerde hem in bed te slapen door hem in bed te leggen en eerst 10min te laten huilen. Als hij na 10 min niet zelf in slaap kan komen. Ga ik hem troosten soms is de speen al genoeg. Zodra hij weer gaat huilen weer eerst 10min wachten. Binnen een week sliep hij savonds in ze eigen bed inplaats van bij mij op schoot of in de box. Dit vond ik fijn en merk dat hij beter en rustiger kan slapen in ze bed. Maar je moet gewoon doen wat voor jou fijn voelt en voor je kindje. Ga niks doen wat niet goed voelt. Vroeg of laat leren ze het wel. Moeder van me zoontje van 4 maanden.

6 jaar geleden

Zo herkenbaar allemaal. Onze kleinste was (en is soms nog) een moeilijke slaper. Ook overdag weinig rust, altijd maar hazeslaapjes overdag. Snachts lag hij bij ons in bed, dan sliep hij redelijk. Later werden de nachten ook dramatisch. (niet om je in paniek te brengen, dat is vast bij jullie niet zo:)) Van alles geprobeerd, osteopaat, chiropractor, koemelkallergietest. Het was geen allergie, geen idee of het andere wel geholpen heeft. Ik ben het blijven proberen sochtends in zijn eigen bed. Daarna wandelen (zodat hij toch nog wat extra slaap kon pakken) en smiddags samen met de oudste met zijn drieën in het grote bed een langer middagslaapje. En ineens werden de ochtendslaapjes alleen in zijn eigen bedje ook langer. En zo de rest ook in eigen bed uitgebouwd. Hij is nu bijna 1 en slaapt overdag 2 keer 1,5 a 2 uur en snachts altijd in eigen bed. Het enige wat ik je hiermee wil zeggen, houdt moed! het gaat vanzelf makkelijker. Je doet niks fout als je je gevoel volgt. PS. voor het lakenprobleem, neem een slaapzak!!!!! voor ons onrustig spookje ook de oplossing