Snap
  • Baby
  • #neonatologie
  • #isalaziekenhuis
  • #kinderverpleegkundige
  • #pasgeborenen
  • #vrouw-kindcentrum

Lieve Daan

Lieve Daan,

Toen de artsen op het hartfilmpje zagen dat jij het niet meer goed had bij mama in de buik, besloten ze je te gaan halen met een spoedkeizersnee. Je bent (na 38 weken en 4 dagen) geboren op een dinsdagavond om 23.04 uur. Je woog 4.280 gram. Eenmaal geboren, had je het moeilijk en je had hulp nodig bij het ademen. Je ademde al wel snel zelfstandig, maar het bleef moeizaam. Ook bleef je kreunen. Daarom hebben we je bij Neonatologie opgenomen om je een handje te helpen.

Bij Neonatologie bleef je ademhaling snel, je gebruikte al je hulpademhalingsspieren en je kreunde. Kortom, je was hard aan het werk voor je ademhaling. Met lange sprietjes in je neus (CPAP) die je helpen met ademen door lucht en zuurstof naar je longen te ‘blazen’, ging het wat beter. Ook gaven we je een infuus en antibiotica, omdat je waarschijnlijk een infectie hebt. Je mama had namelijk koorts en jij had ook verhoging (38,0 graden).

Ondanks de CPAP had je het nog steeds moeilijk. Je moest nog té hard werken voor je ademhaling. De ademhalingsondersteuning die we op onze afdeling bieden, bleek niet genoeg voor jou en daarom hebben we jou dezelfde nacht nog overgeplaatst naar de NICU. Dit is de Neonatale intensive care voor pasgeborenen.

Zet hem op kanjer!

Liefs,

Marloes

kinderverpleegkundige Isala Vrouw-kindcentrum

---------------------------------

Lieve Daan,

We zijn inmiddels een paar dagen verder en ik heb je vandaag weer overgenomen van de NICU. Gelukkig gaat het nu veel beter met jou! Op de NICU was je geïntubeerd en lag je aan de beademing.

Sinds gisteren heb je helemaal geen ademhalingsondersteuning meer nodig. Je hebt nog wel een infuus met antibiotica. Die heb je nog een paar dagen nodig. Uit onderzoek bleek namelijk dat je inderdaad een infectie had.

Sinds vanmorgen lig je ook al fijn in een wiegje. Je krijgt steeds meer energie om te drinken. Het lukt je nog niet alles zelf te drinken, maar dat is normaal als je zo ziek bent geweest. De voedingen die je nog niet zelf kunt drinken, krijg je via een sonde. Elke dag ga je een stapje vooruit.

Ga zo door stoere vent! Zoals het nu lijkt mag je over een paar dagen naar huis.

Tot gauw!

Liefs,

Marloes

kinderverpleegkundige Isala Vrouw-kindcentrum

---------------------------------

Dag stoere vent,

Vandaag is het feest! Nog een paar uurtjes slapen, éénmaal antibiotica, een laatste flesje bij ons drinken en dan mag je met papa en mama naar huis.

Ik vond het heel leuk dat ik de laatste twee nachten voordat je naar huis gaat, nog even voor je mocht zorgen. Je hebt heerlijk geslapen, ‘meldde’ je voor je voeding, dronk keurig je flesje leeg en sliep vervolgens gewoon weer fijn verder. Alleen had je aan het begin van de nacht wat last van je buikje waardoor het iets langer duurde voor je in slaap viel. Maar na een paar extra knuffels en eventjes op schoot ging je lekker slapen.

Gisteren sliep mama bij jou op de kamer. Elke voeding dronk je bij je mama aan de borst en dat ging ook supergoed! Ik heb je gewogen om te kijken of je goed was gegroeid en dat was je! Superknap!

Heel veel geluk en kom je nog een keertje langs om te laten zien hoe het met je gaat!?

Liefs,

Marloes

kinderverpleegkundige Isala Vrouw-kindcentrum

5 jaar geleden

Zooo waardevol een dagboekje... Heb het zelf ervaren ; bevallen met 37 wk waarbij zoon een uur na geboorte een hartoperatie heeft gehad ...aantal dagen op nicu en neo in umcg.