Snap
  • Baby
  • Kind
  • Babyspullen
  • cosmetica

LIEF! cosmetica en het ontbreken van parabenen

Terwijl ik deze blog schrijf, hier achter mijn bureau een paar dagen voor het verschijnen ervan op Mamaplaats, ga ik er even van uit dat het mooi weer zal worden de komende tijd.

Maar niets is zo veranderlijk en onvoorspelbaar (sorry Piet Paulusma en Erwin Krol.....) als het weer in Nederland!

En met dat gegeven in mijn achterhoofd heb ik besloten dat een blog van de week best over zonnebrand mag gaan....al komt het op moment van lezen met bakken de lucht uit. Morgen kan de zon best weer schijnen.

Maar goed, zonnebrand dus.

Het smeren met zonnebrand is een effectieve manier om de huid te beschermen tegen UV straling. Omdat de huid van uw kind extra makkelijk beschadigd kan raken door deze straling moeten ze goed ingesmeerd worden met een zonnebrand met een hoge factor.

Het maakt niet uit welk huidtype uw kind heeft, een minimaal aangeraden factor is 30. En een goede aftersun na het zonnen is ook geen overbodige luxe.

LIEF! heeft in haar complete cosmetica lijn ook zonnebrand in factor 30 en 50 en een fijne zonnebrand ontwikkeld.

In reuze handige spray flacons. Heel fijn want dat voorkomt zo'n plakkerige fles in je tas waar dan zand en stofjes aan gaan plakken. Jakkes!

Naast dit handigheidje en het feit dat de flessen voorzien zijn van de voor LIEF! zo herkenbare diertjes even een korte uitleg over de parabenen die niet in de LIEF! cosmetica verwerkt zijn.

Bij het inkopen van de cosmetica werd de nadruk gelegd op het ontbreken van dit spulletje, dingetje, ingrediëntje?? Maar omdat ik geen idee had van het hoe en wat omtrent parabenen toch even het net opgegaan.

Parabenen worden gebruikt als conserveringsmiddel. Ze voorkomt het ontstaan van schimmels is, in dit geval, cosmetica.

Toch is het mogelijk om lang houdbare cosmetica te maken zonder parabenen. En nu ik inmiddels weet dat parabenen exceem en uitslag kunnen veroorzaken en ze ook wel "gender benders" worden genoemd omdat ze door de huid het lichaam kunnen binnen dringen en daar negatieve effecten zouden kunnen hebben op o.a. de vruchtbaarheid......kies ik toch maar voor " vrij van parabenen".

Ik ben geen dokter en haal mijn informatie alleen maar van het net, maar als ik de ruggetjes van mijn jongens op het strand ook in kan smeren met een smeerseltje zonder die parabenen, dan kies ik daar toch voortaan maar voor.

En dan ook nog uit zo'n hippe fles die niet plakkerig is!!!

Wat een mens toch niet allemaal leert van het schrijven van een blog over zonnebrand!

12 jaar geleden

In de zomer is het wel slim als je een flesje zonnebrand in je tas hebt

12 jaar geleden

Goed insmeren is zeker erg belangrijk!

12 jaar geleden

Handig dat LIEF niet alleen de lotion verkoopt maar ook een spray