Snap
  • Baby
  • Zwanger
  • gezin
  • liefde
  • newborn
  • droom
  • levensfases

Levensfases

Wanneer is je gezin compleet?

Als klein meisje droomde ik over een gezin met twee kindjes. Ik wilde het liefst jong moeder worden. Het aantal is altijd zo gebleven, wel heb ik er bewust voor gekozen eerst voor mijn carrière te gaan en was ik 31 jaar toen Julian geboren werd. Net voordat ik zwanger werd van de tweede zei ik tegen Jw dat ik me zo weinig kon voorstellen van het feit dat dit dan de laatste keer zou zijn dat ik zwanger ben en een wondertje op de wereld zou zetten. Niet dat zwanger zijn nou echt mijn ding is want nog steeds hang ik in de ochtend soms boven de wc maar toch, het is zo bijzonder en van dat getrappel in mijn buik kan ik echt genieten.. Ik sprak dan ook uit dat hierna een derde kindje voor mij niet uitgesloten zou zijn. Een paar weken daarna heb ik deze woorden heel vaak terug genomen want wat heb ik me ellendig gevoeld en vaak gedacht dat mijn lichaam hier gewoon niet voor gemaakt was. De misselijkheid, het overgeven, niet kunnen eten, bah. Nu nog erger dan de eerste keer dus hoe zou een eventuele derde keer dan wel niet zijn? Stop! Ik wil er niet eens over nadenken..

Wel denk ik vaak na over dat je mensen wel eens hoort zeggen dat het gezin na een x aantal kinderen voor hen nu echt compleet is. Wat is compleet? Hoe voelt dat dan? Misschien ga ik dat straks ook wel voelen. Maar wanneer weet je dat je die woorden van de eerste helft van de zwangerschap niet meer "vergeet" en het goed is zo? Nog nooit heb ik in mijn leven zo vaak stil gestaan bij de fase van mijn leven, als de fase waar ik nu in zit.

Levensfases; je baby jaren, peuter tijd, naar de basisschool gaan, je middelbare school periode, je studietijd, je gaat werken, je wordt papa of mama... oké niet voor iedereen loopt het zo maar in mijn geval wel. En bij de fase waar ik nu in zit lijk ik nog meer stil te staan dan bij alle fases hiervoor. Maar waarom eigenlijk?

Zou het de liefde zijn? De liefde die ik voel voor onze kleine boef en die ik straks ga voelen voor wonder nummer 2? Die liefde.. zo oneindig, zo groots, niet in woorden uit te drukken. Dat is zo'n heerlijk gevoel! 

Wanneer wist jij dat je gezin compleet was?