Snap
  • Baby
  • inbakeren
  • slapen
  • puckababypiep
  • Loalou
  • Swaddle

Let’s wrap!

Inbakeren met LoaLou

Yes hij is er! De baby is geboren, de week met de kraamverzorgster er bij verloopt rustig en na een week mag je het helemaal zelf doen. Opeens begint hij veel onrustiger te slapen, maait met zijn armpjes zijn speentje er uit, die hij toch wel heel hard nodig heeft met slapen vanwege een hoge zuigbehoefte. Wat doen we nu? Dit was het begin van ons inbaker avontuur ruim 2 jaar geleden..

Thijmen was een baby met veel zuigbehoefte en maaide standaard zijn speentjes uit zijn mond, geen succes dus. Ik ging op zoek naar een fijne manier van inbakeren. Als eerste las ik op internet om een hydrofiele doek te gebruiken. Geen succes, weinig rek en dat ding schoot binnen no-time los omdat meneer met zijn armpjes bleef maaien. Dus zo vertrok ik half herstellend van de bevalling richting de babydump en stond toen voor de inbakerdoeken. Nou ja doeken.. inbaker opties, laten we het zo noemen. Ik had twee opties, een goedkopere en een dure. De goedkope optie was inbakeren met de Swaddles van Meyco en de dure optie was de puckababy piep. Als echte Hollander ging ik voor de goedkope optie en nam een leuk printje mee van de Swaddles. Missie geslaagd! Toch?

Als een echte Hollander ging ik voor de goedkoopste optie

Thuis direct in de wasmachine gegooid, het was mooi weer dus met een beetje mazzel konden we het die avond nog uittesten. Thijmen stribbelde wat tegen, maar binnen no time was hij ingebakerd. Top! Nu kijken hoe de nacht verloopt. ‘s ochtends keek ik met succes terug op ons eerste inbaker avontuur. Thijmen sliep heerlijk en het speentje hoefde ik niet iedere 5 seconden terug te geven. Win/win dus!

Of toch niet.. het ging een week of 2 goed. Maar daarna werd meneer sterker. De mensen die de Swaddles van Meyco kennen, weten dat deze sluiten met klittenband. Maar Thijmen wist toch te regelen, dat hij binnen no-time uit de Swaddle "brak". Als hij lang genoeg z’n armpjes wurmde, liet het klittenband vanzelf los. En we waren weer terug bij af. En nu dan? Toch maar weer terug naar de winkel om diep in de portemonnee te graaien en de puckababy piep aan te schaffen. Dit was een groter succes. Deze sluit namelijk alleen met klittenband om het buikje en de armpjes sluit je af met een rits. Volledig hufterproof dus! Zo hebben we Thijmen maandenlang ingebakerd, het was de centen meer dan waard. We gingen van de piep naar de mini en uiteindelijk mocht hij niet meer ingebakerd liggen vanwege het rollen.

Baby no2. on the way!

Yes weer zwanger! Ik had alle inbaker opties bewaard van Thijmen, want dat waren lifesavers. Maar toch was inmiddels mijn oog gevallen op "de echte inbakerdoeken". Deze zie je vooral in Amerika en in Nederland zijn ze ontzettend lastig te vinden, althans dat vond ik. En dan bedoel ik de rekbare heerlijke zachte inbakerdoeken/Swaddles, waarmee je je kind kan veranderen in een echte burrito. Ik stuitte op de inbakerdoek van LoaLou en had deze hoog op mijn wishlist gezet. Nadat ik toevallig met Louise in gesprek kwam over de kleuren van haar inbakerdoeken, bood ze me een inbakerdoek aan om uit te proberen en zo gezegd, zo gedaan.

De doek wordt geleverd met een hele duidelijk instructie en daarnaast is internet your best vriend, want er schijnen nog eens heel veel manieren te zijn om in te bekeren met een doek. Casper heeft niet zo’n mega zuigbehoefte als dat Thijmen had, en slaapt ook prima zonder speen. Dus om deze reden hoefde ik hem niet in te bakeren. Maar toch wilde ik de doek graag proberen, ook al had ik in eerste instantie geen reden tot inbakeren. Na een ruime week na zijn geboorte ben ik begonnen met het inbakeren. Je krijgt er al snel een handigheidje in en Casper vind het heerlijk.

Welterusten kleine burrito

Snap

Ook al was er totaal geen aanleiding om te gaan inbakeren, maakte het toch veel verschil. Casper sliep veel rustiger en had aanzienlijk minder last van krampjes. Hij voelde zich duidelijk veel meer geborgen dan zonder inbakerdoek. Elke avond na de laatste voeding dan wikkel ik hem in en zeg ik "welterusten kleine burrito" en leg ik hem in de co-sleeper naast mij. Tijdens de nachtvoedingen haal ik hem er dan weer even uit, want hij gebruikt graag zijn handjes tijdens het voeden.

Ik ben er zo ontzettend blij mee, dat we er nog eentje bij gekocht hebben, want ja, hij moet wel eens in de was. En waar de puckababy piep bij Thijmen een mega succes was, is deze bij Casper toch minder succesvol, omdat Casper juist behoefte heeft aan strak inbakeren, en bij de puckababy hebben de armpjes nog best veel ruimte.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij lifeby.steph?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.