Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Let op!...bibi spenen uit het assortiment

Bibi spenen niet aangeleverd wegens verstikkingsgevaar door bijtgedrag kinderen

Ik stond in de drogisterij toen een moeder aan de kassa medewerkster vroeg, waarom er nergens meer bibi spenen aanwezig zijn. De medewerkster keek in eerste instantie bedenkelijk en twijfelde of ze het moest vertellen. Uiteraard is dit van groot belang om te weten, helemaal voor ouders met kleine kinderen. De kassière vertelde dat de speen kon loslaten, waardoor een kindje zou kunnen stikken. Deels waar...

Mijn dochter heeft nooit een speen gebruikt, maar ik heb wel heel veel neefjes en nichtjes die dit wel gebruiken. Gelukkig ben ik ook nog eens nieuwsgierig aangelegd, dus ik ben even op onderzoek uit gegaan. Het blijkt dat er in Augustus al een waarschuwingsbericht is uitgestuurd door de consumentenbond. Het gaat om de nieuwe spenen van het merk bibi in de leeftijdscategorie 6-36 maanden. Het blijkt dat door het bijtgedrag van kleine kinderen dat er deeltjes van de speen kunnen loslaten waar zo'n kleintje in kan stikken. 

Voor alle veiligheid de link van de consumentenbond: http://www.consumentenbond.nl/morello-bestanden/ve...

Dus voor alle mama's met een kleine in deze leeftijdscategorie...let op!

9 jaar geleden

Dat van dat bijten op de nieuwe speen was al eerder nieuws.. Toen geen terugroepactie omdat je dat gewoon kunt controleren en je ib kleine deeltjes ip niet stikt.. De terugroepactie is er ondat uit veiligheidstests bleek dat de speen en de schild los van elkaar kunnen raken .. En dus stikgevaar .. Binnenkort komt bibi met verbeterde spenen http://www.excellenceswiss.com/nl.html

9 jaar geleden

Wel super om te weten...had je berichtje gelezen en al direct de informatie door gespeeld, maar nog geen kans gehad om even rustig te zitten en te reageren. Super bedankt voor de aanvulling!

9 jaar geleden

En je kunt ze gratis terug sturen. Je krijgt dan een vervangend artikelen van dezelfde prijscategorie terug gestuurd. Dit duurt wel even ivm de vele terug zendingen. Je kunt zelfs per mail een foto van je speen toesturen ;-)

9 jaar geleden

Goed dat je dat hier deelt.....