Blog header image

Lekker Appel - peer hapje

Recept voor een lekker appel peer hapje. Mmmmmmm

Wat heb je nodig?

  1. Kookpan met deksel 
  2. Staafmixer of blender 
  3. Snijplank 
  4. Schilmes 
  5. Bewaarbakjes  (diepvries)
  6. Appels 
  7. Peren
  8. Water

Was eerst je handen, dan was je de appels en peren af en dep je ze droog met keukenpapier.

Schil de appels en peren en verwijder het klokhuis.

Snijd de appels en peren in kleine stukjes, en doe ze in de kookpan. Je kan als je niet veel hoeft te maken de appel en peer stukjes bij elkaar doen...heb je veel (net als mij) dan gebruik je 2 pannen.

Voeg een beetje water toe, en zet de pannen op het fornuis.

Kook de stukjes in ongeveer 10 a 15 minuten gaar.  Prik met je mesje in de stukjes om de gaarheid te checken.

《 zijn de stukjes vastgekookt aan de pan maar niet verbrand? geen paniek! voeg gewoon wat extra water toe 》 

Zijn alle stukjes gaar, haal dan de pan (nen) van het fornuis en laat de stukjes ongeveer 5 a 10 minuten afkoelen.

Nu kun je het gaan pureren met de staafmixer of in de blender.  Voor een baby van 4 + maanden is het belangrijk om het prutje zo glad mogelijk te maken... is je kindje er al goed aan gewend om te happen kun je langzaam het prutje wat groffer maken.

Verdeel nu je prutje over je (diepvries)bewaarbakjes.. ik gebruik een potje voor 6 maanden aangezien mijn zoontje 6 maanden oud is, maar ook zodat ik niet alles hoef af te wegen hihi.

Laat nu de bakjes met lekkere prutjes nig verder afkoelen... is alles goed afgekoeld dan even een labeltje erop wat het is en wanneer je het hebt klaargemaakt  (stukje papier met plakband werkt goed als label hihi)  je kan dit hapje nu 6 maanden in de vriezer bewaren !

Mmmmm nu kan je ukkie lekker smullen! 

Ik had 5 appels en 5 peren intotaal gebruikt en heb er 4 hapjes van kunnen maken...

Hoeveelheid per hapje:

4+ maanden = 100gr per hapje 

6 + maanden = 200gr per hapje 

Elk kind is anders dus kijk goed naar de behoefte van je kindje ;-)