Snap

Leerzaam speelgoed

TOMY Lamaze Lamaze is een merk met kleurrijk en leerzaam speelgoed voor jonge kinderen. Al het speelgoed van Lamaze wordt ontwikkeld en geproduceerd door TOMY. Dit gebeurt vanuit een bepaalde filosofie, die er van uit gaat dat speelgoed leuk een leerzaam kan en moet zijn. De producten zijn gericht op het aanmoedigen van de ontwikkeling van baby’s en helpen de ouders om hier actief aan bij te dragen.
Lamaze producten staan voor kwaliteit, ‘fun’ en bieden mogelijkheden om ouders, liefhebbenden en/of verzorgenden en het kind dichter bij elkaar te brengen.
Leerzaam speelgoed Het merk heeft verschillende soorten speelgoed in het assortiment. Deze producten spelen elk in op de verschillende ontwikkelingsfases waar een baby zich in bevindt. Lamaze producten helpen de ontwikkeling van baby’s door alle stadia. De vriendelijke gezichten op de producten stimuleren het gezichts- en concentratievermogen van de baby. De zacht klinkende geluidjes en bewegingen helpen de allerkleinsten te kalmeren. De heldere en contrasterende kleuren en patronen van de producten stimuleren het gezichtsvermogen van de baby.
Lamaze speelgoed is daarbij gemaakt van verschillende materialen met o.a. linten en knopen om de tastzin en grijpvermogen te stimuleren. En met de verschillende geluidjes en draaiende functies worden gehoor en grijpvermogen gestimuleerd. De producten moedigen trekken, knijpen en knuffelen aan.

Ontwikkelingsfases

De ontwikkeling van een baby is grofweg in drie grofweg in drie fases in te delen:
  • Vroege ontdekkers
  • Pasgeboren baby's gaan op ontdekkingsreis. Ze leren hun zintuigen gebruiken. Ze ruiken, voelen, proeven en raken alles aan. In deze fase ontwikkelt je kindje zijn hand-oogcoördinatie. Zijn oogjes volgen objecten om kleuren en vormen te ontdekken.
  • Nieuwsgierige verkenners
  • Door de natuurlijke nieuwsgierigheid wil je baby grijpen en dingen pakken. Dit stimuleert de fijne motoriek. Daarnaast luistert je baby in deze fase of hij bekende stemmen hoort en herkent hij zijn favoriete geluidjes.
  • Creatieve uitvinders
  • Baby's vinden steeds nieuwe manieren om te spelen: stapelen, gooien, objecten pakken en ergens instoppen. Ze zijn nieuwsgierig en stoppen van alles in hun mond. In deze fase wordt de grip van je kindje steeds sterker en hij houdt van trekken, duwen, grijpen en stapelen.

Op de verpakking van Lamaze speelgoed staat met een symbool aangegeven bij welke fase het product past. De producten van Lamaze spelen op de volgende manier in op de verschillende ontwikkelingsfases van je baby.
Prikkelen van zintuigen: Lamaze 0+ Speelgoed wordt gekenmerkt door opvallende, heldere kleuren en patronen met contrasterende materialen en passende geluiden om gezichtvermogen, gehoor en motoriek te stimuleren.

Bewegen en interactie: Grijpen! Kauwen! Om de grove en fijne motoriek te ontwikkelen en de coördinatie te versteken, adviseren wij ouders en verzorgers om speelgoed te kiezen met een verschillende vormen, grappige geluidjes en intrigerende stoffen.

Bewegen en interactie: In de leeftijd van 6 to 12 maanden gaan baby’s zich realiseren dat zij enige vorm van controle hebben over hun eigen wereld en dat zij deze wereld kunnen aanpassen door het maken van keuzes. Met deze vaardigheid komen zij in een volgende ontwikkelingsfase met meer interactie.

Inbeeldingsvermogen en Ontdekken: Van leren lopen tot leren praten, al het speelgoed van Lamaze heeft een bijdrage in de ontwikkeling van het inbeeldingsvermogen.
18+ Inbeeldingsvermogen en Ontdekken: Het ontdekken van gelijkenissen en verschillen tussen voorwerpen en de taalontwikkeling is een belangrijke fase. Het speelgoed van Lamaze biedt met een verscheidenheid aan verschillende materialen een continue proces om aanraking en het besef van voorwerpen te stimuleren.

0 – 24 maanden Baby’s Ontwikkelingsvaardigheden: De hangende en schattige speelknuffels van Lamaze bevorderen spelenderwijs de ontwikkeling van baby’s. Tijdens het spelen stimuleren de speeltjes de ontwikkeling van het inbeeldingsvermogen, het uitbreiden van sociale en emotionele vaardigheden, de ontwikkeling van gezichtsvermogen, de ontwikkeling van auditieve betekenissen en de fijne en grove motoriek.

11 jaar geleden

Dank je wel voor deze leuke reactie. Lamaze is altijd op zoek naar nieuwe opvallende materialen en producten, zodat we altijd een voorsprong hebben en elk jaar weer met verrassende producten komen. In de meeste winkels vind je een belangrijk deel van de collectie van Lamaze. In de webshops kan je vaak de hele collectie van Lamaze vinden en kopen. Veel speelplezier.

11 jaar geleden

Onze kleine meis is ontzettend blij met jullie materiaal. Ze speelt ermee in de box, in de wagen, inde maxi-cossi en sinds kort ook in de wandelwagen. Ze vindt het vooral leuk al die verschillende geluidjes die er in zitten. Ik zeg daarom ga vooral zo door met het ontwerpen van nieuw materiaal...