Snap

Leer je baby praten

Wanneer een baby zes maanden oud is dan gebeurt er iets bijzonders. Ze staren niet langer meer alleen in je ogen, maar kijken nu aandachtig naar je lippen. Wat vele ouders niet weten is dat baby's niet alleen leren praten door geluiden, maar ook door liplezen.Baby's kunnen heel snel  leren en kunnen in een paar maanden de lipbewegingen al onder de knie hebben.

Uit een studie is gebleken dat het belangrijk is dat een volwassen persoon tegen een baby praat. Tijdens de studie werden 180 baby's van vier, zes , acht, tien en 12 maanden getest.  Tijdens deze test kregen de kinderen video's te zien van een vrouw die  ofwel, engels sprak, ofwel spaans( de baby's waren allemaal Engelstalig). De baby's die zes maanden oud waren keken even vaak naar de ogen als naar de mond van de vrouw. De baby's die acht tot tien maanden oud waren keken vooral naar de mond van de vrouw, en toen de baby's  twaalf maanden oud waren keken ze weer voornamelijk naar de ogen. Wanneer een baby zes maanden oud is, zijn de hersenen voor het eerst in staat om om hun aandacht te beheersen. Het observeren van lippen  is daarom normaal voor een baby die zes maanden oud is.

Volgens onderzoeksleider David Lewkowicz van de Florida Atlantic University moeten baby's eerst weten welke lipbewegen bij welke klank hoort om de woorden dan weer te kunnen na bootsen. Het is een best  moeilijk proces, maar zeker niet onmogelijk.

11 jaar geleden

Het is erg leuk om te zien dat er zo aandacht naar mijn mond wordt gekeken (al een tijd eigenlijk) en dan zie je dat ze haar eigen lippen ook een beetje beweegt.