Snap

Laten we elkaars keuze respecteren

Net zoals moeders van een kersverse pasgeboren baby die drinkt uit de fles. Want dat wordt niet geaccepteerd. maar het is en blijft jouw keus

Borstvoeding. Ik wist het zeker. Voor mij het beste voor mijn kind. En voor mij. Tijdens de zwangerschap van inmiddels peuter meisje besloot ik er voor te gaan. Voor mij geen kwestie van proberen en we zien wel, ik ging het gewoon doen.

Maar dat liep anders natuurlijk. Vallen en opstaan, zowel meisje als mama moesten dit nog even leren. Acht maanden hielden we dit vol. Het wilde allemaal niet meer en met tranen in mijn ogen besloten we te stoppen.

Toen kwam jochie. En we zouden het weer doen. En anders dan de vorige keer, met een berg eigen ervaring op zak las ik me in. Wederom met vallen en op staan, had ik me daar toch even in vergist.

En inmiddels zes maanden verder. Het voeden gaat goed en jochie begint met fruit. Heerlijk vindt hij dat al moet hij langzaam wennen aan verschillende text uren.

Bekeken

Maar mijn jochie is groot. Slagroom grappen we onderling tegen elkaar. En Hollands welvaren. En ik gloei van trots. Allemaal van mij! En we genieten er allebei van. Maar inmiddels voel ik me ook aardig bekeken. Schaam ik me er misschien zelfs wel een beetje voor. Zo’n inmiddels reus van een kind aan je borst wordt niet door iedereen geaccepteerd.

Ook al is de kleine man pas zes maanden oud. Of ik niet al eens denk aan stoppen. Het beste heeft hij inmiddels toch wel gehad? En ondanks dat ik weet wat ik doe en doe wat goed voelt voor mij, mijn kind en ons als gezin heb ik constant het gevoel me te moeten verdedigen naar anderen. Net zoals moeders van een kersverse pasgeboren baby die drinkt uit de fles. Want ook dat wordt niet geaccepteerd.

Lieve mama’s. Wordt het niet eens tijd dat we elkaars keuzes gaan respecteren. Zou het misschien kunnen dat er een reden is voor zo’n priegeltje aan de fles. Net zoals er een reden is dat ik nog even door ga met het borstvoeden van mijn babyreus? Willen we niet uiteindelijk allemaal het beste voor ons kind?

Laten we nou niet zo snel oordelen met z’n allen. Maar gewoon genieten van al dat verse kroost. Want dikke bolle Hollandse welvaren wangen hebben ze namelijk bijna allemaal!

Lieve groet Maai

Wil je meer van mij lezen, http://www.mamamaai.blogspot.com