Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Krijgt hij genoeg?

Kleine mannetje drinkt niet meer zoveel melk als voorheen, maar krijgt hij nog genoeg?

Hallo dames, even een vraag uit onzekerheid:

Mijn kleine man is nu 9 maanden, eet vast voedsel en krijgt daarnaast nog borstvoeding. 's Avonds voor het slapen gaan en soms ook 's nachts krijgt hij nog een fles (260 cc beide, drinkt hij bijna altijd helemaal op, of ten minste 200 cc), omdat borstvoeding voor de nacht niet genoeg was en hij hierdoor vaak wakker werd. Borstvoeding dronk hij vorige week nog 's morgens wanneer hij opstond, tegen een uur of 12 en 16 nog eens, en soms nog een paar slokjes om in slaap te vallen. Op dit moment wilt hij 's middags eigenlijk geen melk meer drinken. 's Morgens drinkt hij nog wel gulzig en dan nog een paar slokken voor zijn ochtend dutje. Zijn avond en (soms) nachtflesje gaan er ook nog steeds goed in, maar 's middags drinkt hij vooral water of thee. Ik heb behalve borstvoeding 's middags ook een flesje geprobeerd, maar ook dit laat hij na een paar slokjes staan, terwijl hij dan wel gulzig water of thee drinkt.

Is dit iets wat bekend voor komt? Vervelende met borstvoeding is dat je natuurlijk niet ziet hoeveel hij drinkt. Volgens mij is het wel normaal dat hij rond deze leeftijd minder melk gaat drinken, maar ik twijfel gewoon of het wel genoeg is. Graag ervaringen!

10 jaar geleden

Misschien kun je op deze site meer info vinden: http://www.borstvoeding.com

10 jaar geleden

Bedankt voor alle reacties! Had ook wel het idee dat het oke was, maar toch altijd fijn om wat meer zekerheid te hebben ;)

10 jaar geleden

Helaas stelt het consultatiebureau hier (in Turkije) niet veel meer voor dan prikjes zetten en meten/wegen.. Verder weten ze niet zoveel.. Dus vandaar dat ik het hier even doe ;)

10 jaar geleden

Bij ons ook rond 9 maanden gaan afbouwen. Tot gewoon drie maaltijden en twee tussendoortjes en dus maar 2x melk.