Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Krampjes

De afgelopen 3 dagen heb ik volgens mij meer in de douche gezeten dan ergens anders.

Senna heeft al 3 dagen erge last van krampjes en werkelijk niks helpt alleen in de douche met stromend water over d'r buikje, en dan valt ze eindelijk elke keer in slaap, terwijl ik met haar in de douche sta. Ik heb enkele keren geprobeerd om heel voorzichtig uit de douche te stappen, maar dan schrikt ze wakker en kruip ik weer snel terug onder de warme straal.

Als ik met haar onder de douche sta, geniet ik gewoon lekker van de rust, dan is ze weer t meisje zo als ik d'r ken: lekker vrolijk of aan t slapen. Buiten de douche schreeuwt ze t uit van de pijn en dat zielige koppie d'r bij..

Hebben andere mama's nog tips voor de buik krampjes?! Want douche is wel heel lekker, maar ook niet super goed voor dat tere huidje...

De dingen die niet helpen die ik al geprobeerd heb zijn: een warm kruikje, fietsten, voetjes en beentjes druk tegen geven, en op de kop op m'n arm. Hihi, klinkt n beetje raar, op de kop op m'n arm, maar we snappen vast wel wat ik daarmee bedoel;).

10 jaar geleden

Als het gasgerelateerde problemen zijn dan helpt een Windi uitstekend. Veel ouders ervaren dat hun baby last heeft van gasgerelateerde problemen tijdens de eerste levensmaanden. Gasopbouw in de darmen en maag is iets natuurlijks, zowel volwassenen als kinderen. Echter tijdens de eerste levensmaanden van een baby kan dit gas problemen veroorzaken omdat kleine kinderen het moeilijk vinden om zichzelf te ontdoen van gas. Het resultaat is een opgeblazen en gespannen buik die het kindje vaak pijn doet. Een veel voorkomende oorzaak van dit probleem is een onvolwassen spijsvertering wat ritme mist en nog niet voldoende is ontwikkeld. Een extreme vorm van gas problemen is koliek. www.windi-baby.nl

10 jaar geleden

Van infacol gaat mijn zoon braken en je moet het ook voor elke voeding geven. Maar die krampen komen altijd daarna dus gebruik ik ook colikind. Dat zijn homeopathische druppels die je moet geven op het moment van de krampen en mag je ook elk uur herhalen. Wondermiddel!

10 jaar geleden

Wat vervelend dat je kindje zo'n last heeft van krampen! Ik herken het heel erg. Mijn zoontje had ontzettende krampen en niets leek te helpen! Wat wij deden, veel bij ons houden, lekker op mamma's borst slapen terwijl ik een beetje omhoog zat, zijn buikje met de klok mee masseren en veel wandelen in de wandelwagen. Door het 'hobbelen' buiten, ontspande hij eerder en viel in slaap. Wij hebben zelfs bij de kinderarts gelopen omdat zijn krampen zo heftig waren en hij uren huilde, zelfs speciale voeding van het ziekenhuis geprobeerd. Helaas is het echt een fase waar die kleintjes doorheen moeten, dus probeer zoveel mogelijk om je kindje te laten ontspannen. Bij ons kwam een omschakeling toen we overgingen op de Omneo voeding van Nutrilon (niet om reclame te maken hoor), maar dit hielp echt! Veel sterkte en onthou dat je het goed doet en het gaat echt over.

10 jaar geleden

Oooh zo zielig als ze zo'n last hebben van krampjes...Vergeet je zelf ook niet, mocht je het even niet trekken vraag eens je moeder of een vriendin die je vertrouwd met je kleintje om het even over te nemen. Zelf even opladen is heel belangrijk, als je zelf gespannen bent heeft dat ook z'n weerslag op je kleine. Verder staan hierboven ook al goeie tips. Heb zelf ook babymassage gedaan, erg leuk en heel erg fijn voor je baby. Misschien is inbakeren ook nog wel een tip, werkt vaak goed tegen krampjes en onrust. Je kleintje krijgt nu minder slaap door de pijn of kan minder goed slapen. Vraag wel even aan het CB over het hoe en wat van inbakeren. Mocht je kindje heupdysplasie hebben of reflux dan kan het beter niet, zo zijn er nog enkele uitzonderingen. Hoop dat je kleintje er snel van af is, het is gewoon een vervelende periode..veel sterkte en maar lekker knuffelen met je kleine!