Snap
  • Baby
  • #borstvoeding
  • #breastfeedingmoms

Kraamvrouw af. Een blog na de eerste 6 weken.

Borstvoeding is investeren, hard werken en je gevoel volgen!

Afgelopen zaterdag.. Mijn kleine meisje alweer 6 weken oud en ik officieel kraamvrouw af. Waar ze begon als een kleine 6 pond is ze nu alweer uitgegroeid tot een kleine dame van 8.5 pond met lekkere bolle wangetjes. 

Tijd om wat op papier te zetten dus.

Na twee maal een borstvoedingsavontuur van 1.5 jaar te hebben mogen ervaren was daar deze keer weer die oermoeder die niets liever wilde dan het dit keer weer te laten slagen. Niet wetende dat er zoveel tegenslag op ons pad zou komen..

De eerste 24 uur. Het aanhappen lukte niet dus je dronk dus ook helemaal niets. Dag 2 zijn we begonnen met fingerfeeden en vervolgens dag 4 toch maar het tepelhoedje tevoorschijn gehaald. Voeden met tepelhoedje leek goed te gaan, maar na de eerste week zag ons meisje nog ruim onder haar geboortegewicht. 

Na de eerste week, de kraamhulp was net voor het laatst geweest, kwam daar de eerste borstontsteking om de hoek kijken. Gelukkig had ik dit zelf snel onder controle, maar ellendig was het wel. Een flinke productiedaling tot gevolg, wat achteraf ook de trage groei van ons meisje verklaard. Door deze ontsteking en de trage groei ging ik fulltime kolven en alles via de fles geven, zodat ik precies wist hoeveel er binnen kwam. Ook bijvoeden is aan de orde geweest omdat er simpelweg gewoon niet genoeg was. 

Deze borstontsteking herhaalde zich maar liefst 4x. De ene heftiger dan de andere, maar een antibiotica kuurtje moest ervoor zorgen dat het nu eindelijk beter lijkt te gaan. 

Na 2.5 week zat onze dochter op haar geboortegewicht en tot vandaag (4 weken verder) kunnen we daar nog 3 pond bij op tellen. Lang leve het onbeperkt mogen geven van voeding! Ons meisje lust er ook wel pap van en de domperidon tabletten hebben mij door de productiedip heen geslagen

Ik typ dit terwijl mijn dochter al drie kwartier aan mijn borst ligt te drinken en ik kan zeggen dat ik nog maar 2x per dag hoef te kolven en ze dus merendeel van de dag live drinkt! Gelukkiger kun je mij niet maken. Die borstvoedingsmomentjes zijn magisch.. En oja ik hou van die lekkere bolle baby's ❤️