Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Kraamslaapje of hielprikje...?

Als je kinderen volwassen zijn vergeet je hoe het was toen ze nog klein waren. Maar soms heb je een herinnering zoals toen met de hielprik van onze oudste.

Hoe deed ik dat allemaal vroeger? Als je kinderen volwassen zijn vergeet je hoe het was toen ze nog klein waren. Maar soms floept opeens een herinnering helder naar boven. Zoals toen met de hielprik van onze oudste.

27 jaar geleden lag ik als een koningin in mijn eerste kraambed. Nou ja, wel een beetje verlepte koningin. Want ik was best wiebelig en moe van deze grote nieuwe ervaring. Maar een middagslaapje hielp me echt.

Op de 6e of 7e dag was ik tegen 1 uur ’s middags, samen met mijn miniatuur-baby-zoontje net heerlijk in slaap gevallen. Mijn man was alweer naar zijn werk. Opeens werd ons geluk wreed verstoord door de voordeurbel: TRRRIINNGG....wazig stommelde ik naar beneden en daar stond een vrolijke en erg fitte wijkzuster."Hallo, hoe is het met jullie....ik kom even het hielprikje geven"

Er kon bij mij geen lachje af.....


Hielprik

Niet dat ik de hielprik niet belangrijk vond, maar op dat moment...! Tegenwoordig worden met de hielprik veel meer ziektes opgespoord als in die tijd. Ziektes die je niet verwacht. Bij die ziektes maakt nogal uit of je ze vroeg ontdekt bij het kind. Want als je meteen met behandelen of met een dieet kan starten, zijn de gevolgen veel minder ernstig. 

Maar ik ben benieuwd of de wijkverpleging nog wel eens zonder afspraak aanbelt bij een kraamvrouw. Tegenwoordig staat op het geboortekaartje vaak al dat er ’s middags gerust wordt. Dat had ik in 1984 beslist ook moeten doen…!

Mies Wits-Douw info@erfocentrum.nl

11 jaar geleden

Hier zijn ze ook zomaar langsgekomen. Toen ik bevallen was van de tweeling kwam ze ook voor niks. De tweeling lag in het ziekenhuis.

11 jaar geleden

25 november 2011 ben ik bevallen van een superlieve mooie dochter. Ze is om 01.55uur geboren en pas rond 7 uur was de nachtkraamzorg weg (die bleef maar hangen) en om 9 uur kwam de kraamhulp die we de rest vd week hadden. 3 dagen later kwam rond 1 uur de dokter langs om haar nieuwe patient te bekijken en mij te feliciteren (we waren net bezig met borstvoeding dus dokter lief mocht mooi wachten maar dat vond ze niet erg) zonder afspraak. De hielprik dame kwam in de kraamweek nog, zonder afspraak en idd wanneer dochterlief sliep. Ik heb dus ook wel even de opmerking gemaakt dat ik haar liever niet wakker maak en dat ik enorm baal dat ze niet even gebeld had voor afspraak. Haar geluk was dat ze net voor een voeding kwam, dus mee dat ik dat zei kwam ons dochtertje al roepen dat het etenstijd was. Snel de hielprik en gehoortest en hup aan de borst. Kraamhulp heeft me overigens ook netjes gesteund dat het niet echt praktisch was. Dus tegenwoordig niets anders, maar heb wel het idee dat ze wat meer rekening houden met voedingstijden (of het is toeval geweest)