Snap

Kraamfeest of kraamvisite?

Dit wordt onze laatste zwangerschap, en uiteraard zijn we bezig met allerlei dingetjes weer te regelen zoals ook dit, omdat we nu rondkijken voor het geboortekaartje, alleen wat doen we deze keer?
6 jaar geleden

Ja inderdaad, we hebben laatst besloten toch voor kraamvisite te gaan, ervaren we dat ook eens en niet zo'n groot feest en poespas als de voorgaande keren, misschien vinden we dit ook gewoon fijn, afwachten ?

6 jaar geleden

Het ligt eraan hoe erg je het vindt om mensen over de vloer te krijgen. Persoonlijk vond ik het juist er fijn. Ik denk dat een belangrijke afweging is of je je eigen grenzen kan bewaken. Mensen die maanden later komen zie ik als normale visite, geen kraamvisite, en behandel ik dus ook als normale visite. Heb ik tijd? Ben je welkom. Zo niet? Dan plannen we dus wat anders. Als zij drie of vier maanden kunnen wachten kunnen die paar weken er ook nog wel bij, toch?

6 jaar geleden

Wij gaan voor een kraamfeest! We hebben beide een grote familie en iedereen wil langskomen om de kleine te zien... Mijn schoonzus had de eerste vier maanden zeker vier kraamvisites per week en na zes maanden kwamen er nog steeds mensen op kraamvisite... Wij willen graag in een keer er vanaf zijn en geven daarom een kraamfeest.

6 jaar geleden

Ja, dat is vrij lastig. Ik was zelf heel blij dat mensen na 4 maanden nog de moeite namen om ons kindje thuis te bezoeken. Ik denk dat het wel loont dit alvast naar vrienden en familie uit te spreken. Mensen die na 3 maanden nog eens willen komen zijn waarschijnlijk minder belangrijk dan de mensen die de eerste maand komen. Dus dan kun je makkelijker weigeren als ze voor een afspraak bellen.