Snap

Kots, kots en nog eens kots

De hele dag zie ik overal babykots. Serieus, ik kan geen babykots meer zien!

Babykots. Als ik dat zeg, wordt ik door bijna iedereen gecorrigeerd: “ Spugen bedoel je”. Nee, ik bedoel kotsen. Als ik de hele dag door dat vieze, zurige goedje achter mijn baby aan het opruimen ben, mag ik het echt wel kots noemen vind ik zelf.

Ons dochtertje Pip heeft dit al vanaf haar geboorte. Na iedere voeding komt er standaard een mondje terug (zoals ze dat noemen). Vaak ging dit gepaard met huilen en moeilijk boeren. We moesten dan een tijdje met haar rondlopen en dan ging het uiteindelijk wel weer. Bij het consultatiebureau zeiden ze: “ Dat is waarschijnlijk reflux, gaat vanzelf wel over.”

Hmm, niet echt de reactie die ik wilde horen. Hoopte op adviezen, maar helaas. Hier moest ik het dan toch maar mee doen. Natuurlijk raadpleegde ik google (mijn beste vriend in dit soort situaties) en daar las ik dat reflux heel veel voorkomt bij baby’s en dat er weinig aan te doen is. Gelukkig viel het bij Pip allemaal nog wel mee in vergelijking tot de horrorverhalen die ik allemaal las op internet.

Nu is dochterlief inmiddels bijna 8 maanden en lijkt het alleen maar erger te zijn geworden! Pip spuugt na elke voeding en vaak meerdere keren (oké, ik zal het toch maar spugen noemen). Ik weet waarschijnlijk wel hoe dit komt. Sinds een paar weken is Pip getransformeerd van een hele lieve rustige baby naar een felle en beweeglijke baby die overal naartoe wil tijgeren en bewegen. Een acrobaat er is niks bij! Hierdoor komen haar voedingen natuurlijk sneller omhoog door al dat gedraai en gestunt.

We proberen haar na de voedingen al even te laten ‘ uitbuiken’ door haar rechtop te laten zitten in haar eetstoel, maar dit lijkt niet veel uit te maken. Zodra Pip daarna weer gaat spelen, vind ik overal plasjes kots. Over haar speelgoed, over haar kleding, over de vloer en als we pech hebben zijn wij zelf ook nog het doelwit. Wat stiekem natuurlijk ook wel heel grappig is, als je je partner ondergekotst ziet worden als hij net vliegtuigje aan het spelen is;)

Zelf lijkt ze er niet veel last van te hebben. Ze is supervrolijk, heeft geen pijn en is altijd lekker aan spelen. Ze groeit goed en iedereen zegt dat ik me geen zorgen hoef te maken. Vind het gewoon zo irritant om iedere dag zoveel overgeefsel op te ruimen. Denk dat ik er zelf meer last van heb dan zij… Hoe is dat bij jullie? En hebben jullie misschien nog tips? 

6 jaar geleden

Mijn dochtertje heeft het ook, ze is inmiddels 4 jaar en heeft het nog steeds. Ik zie haar regelmatig ( herkauwen ) heeft ze ineens weer een stukje vlees ofzo in haar mond wat ze al een uur geleden gegeten heeft. Heel vies. En het ruikt inderdaad heel zuur. Ik ben bij de huisarts en de kinderarts geweest ze heeft nu ranitidine gekregen en het is wel wat minder nu maar over is het niet. De kinderarts zei dat het bedje hoog zetten (hoofdeind) niks helpt, voeding loopt toch wel terug. Het valt wel op dat als ze moe is het een stuk erger is. Mijn dochter lijkt er zelf ook niet zo veel last van te hebben, maar ik vind het ook behoorlijk smerig dat ze steeds kots in dr mond heeft, ook niet best voor dr gebit natuurlijk. Maar hier willen ze dus verder ook niet zoveel aan doen omdat ze er zelf niet echt hinder van ondervind. Er is helaas weinig aan te doen. Maar ik herken je frustratie en het is toch ook gewoon smerig.

6 jaar geleden

Johannesbroodpitmeel wil prima. Schepje door de gewone voeding doen om het te verdikken, doordat het dikker is komt het moeilijker omhoog. Ook dragen wordt veel aangeraden bij kindjes met reflux. Dragen in een doek of ergonomische draagzak. Als je dit wil gaan proberen, denk er dan aan dat je kleine van knie tot knie ondersteund moet worden door een draagzak en geen verhard rugpand mag hebben. Merken als baby bjorn en chicco zijn er helaas niet zo geschikt voor (ondanks dat ze wel als ergonomisch verkocht worden, zijn ze dat niet). Mijn zoontje heeft ook zo'n periode gehad, maar toen was hij al wat ouder. Ook mee naar de diëtist en alles geweest maar echt iets zinnigs kreeg ik niet. Wat je wel kan proberen is evt volle melk te geven dat is iets vetter en ook al spuugt ze weer wat uit dan heeft ze wel wat meer vet op kunnen nemen uit de volle melk. Verder heb ik helaas geen tips voor je maar wil je wel sterkte wensen met alles. Hier is het gelukkig vanzelf weer over gegaan..

6 jaar geleden

Denk dat het bij ieder kindje ook anders is.. Omdat ze er niet veel last van heeft denk ik niet aan medicatie, maar misschien een osteopaat of iets met voeding poberen. Iig bedankt voor je reactie!

6 jaar geleden

Hoor ik idd vaker! Misschien eens gaan proberen. Bedankt voor de tip!