Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

Kolven en verschillende borstkolven

Kolven is handig als je weer gaat werken, je de borstvoeding een keertje wilt overslaan als je weg wilt of als je de borstvoeding af gaat bouwen. Kolven kan ouderwets met de hand of met een (elektronische) borstkolf.

Keuze borstkolf

Als je gaat kolven, gebruik je een borstkolf. Er zijn verschillende soorten kolfapparaten verkrijgbaar. Kies degene die het beste bij jou en je levensstijl past. Bedenk bijvoorbeeld of je hem mee wilt kunnen nemen en of je een enkelzijdige borstkolf of een dubbelzijdige borstkolf kiest. Je kunt ervoor kiezen een kolfapparaat te kopen, maar je kunt er ook een huren via het ziekenhuis, borstvoedingcentum, thuiszorginstelling of een lactatiedeskundige. 

Handkolf

Wil je maar af en toe kolven, dan is een handkolf handig. Ze zijn gunstig geprijsd en je hebt geen stroom nodig. Het kolven vergt wel wat meer vaardigheid dan met een elektrisch kolfapparaat.

Enkelzijdige of dubbelzijdige borstkolf

Als je elektrisch wilt gaan kolven, heb je de keuze tussen een enkelzijdige en een dubbelzijde borstkolf. Het verschil zit hem simpelweg in het kunnen afkolven van één borst of twee borsten tegelijk. Dat laatste klinkt misschien ideaal, maar dat vindt niet iedereen. Je hebt namelijk geen handen meer vrij en je moet er echt even handigheid in krijgen. De ene kolf heeft meer functies faciliteiten, de ander maakt meer geluid. Er zitten nogal wat verschillen tussen de diverse merken en typen. Het is dus heel persoonlijk wat voor jou het beste werkt. Laat je daarom goed adviseren.

8 jaar geleden

Ik heb een dubbelzijdige van medela. Deze zit ingebouwd in een rugzak. Echt ideaal! Maakt niet teveel kabaal, snel klaar en alles in 1 tas bij elkaar. Deze kolf heeft 2 fasen, eerst sneller om het tsr op te wekken en later langzamer, gaat vanzelf, maar kan ook eerder door op knopje te drukken En idd je voelt je wel een beetje een melkkoe. Maar je weet waarvoor je het doet!

8 jaar geleden

Ik heb een dubbelzijdige van medela. Deze zit ingebouwd in een rugzak. Echt ideaal! Maakt niet teveel kabaal, snel klaar en alles in 1 tas bij elkaar. Deze kolf heeft 2 fasen, eerst sneller om het tsr op te wekken en later langzamer, gaat vanzelf, maar kan ook eerder door op knoopje te drukken En idd je voelt je wel een beetje een melkkoe. Maar je weet waarvoor je het doet!

9 jaar geleden

De familie noemt me een melkkoe maar ik vind het top!