Snap
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond
  • voeding
  • problemen
  • krampjes
  • koemelkallergie
  • uitslag

Koemelkallergie: van "huilende" baby naar vrolijk mannetje!

Een aantal weken geleden schreef ik over de mogelijke koemelkallergie van mijn zoontje. Het is "getest" en de conclusie: Koemelkallergie.

Een aantal weken geleden schreef ik een blog over de mogelijke koemelkallergie van mijn zoontje. Inmiddels hebben we het "getest" en is de conclusie getrokken: Koemelkallergie. Al vind ik het nog steeds lastig om te zeggen: mijn zoon heeft koemelkallergie. Tsja, we hebben het getest, en hij reageerd super goed op de dieetvoeding (Nutramigen).

Zijn kwaaltjes zoals niet kunnen poepen, huiduitslag en enorme buikkrampen zijn verdwenen. Alleen de manier waarop het getest wordt vind ik nog steeds apart. Maar goed, of hij nu koemelkallergie heeft of niet, de voeding die hij nu krijgt gaat enorm goed. Van een baby die redelijk veel huilde, niet lekker in zijn vel zat, weinig sliep en heel onrustig was. Is hij nu verandert in een super vrolijk, tevreden en makkelijk mannetje, en daar gaat het uiteindelijk om!

Noot van de redactie:

Wil jij meer informatie over koemelkallergie? Hoe je het kan herkennen en wat je er allemaal aan kunt doen? Lees bij stichting voedselallergie alles over wat Koemelkallergie nou precies is, wat de klachten zijn, welke onderzoeken er mogelijk zijn, welke hypoallergene melkvervangers er zijn en alle mogelijke dieet maatregelen. Wist je bijvoorbeeld al dat je ondanks de koemelkallergie nog steeds borstvoeding kunt geven aan je kindje?

10 jaar geleden

Mn zoontje kreeg ook dubbel blinde provocatietest. Dan is t maar 1 dag een kwelling. Dan krijgen ze per half uur aantal ml melk en je weet niet welke. En de ml worden steeds meer. Bij mn zoontje was er al reactie na de eerste toediening. Maar moest de test afmaken. De test is wel door de 2e ka gedaan. Want de eerste die we hadden propte m vol met medicijnen. Ipv dat ze nou eerst die test deed want die medicijnen zijn heel zo goed niet. Maar zij zei dat t geen KMA was. Maar lees t hier zoveel. Stomme ka's

11 jaar geleden

Mijn baby is net ook gediagnostiseerd hiermee na allerlei ziekenhuisopnames en toestanden. Maar ik heb dubbelblinde provocatietest moeten doen want dat was volgens hun de enige test die geaccepteerd werd door de verzekering. Dat was eerst thuis 4 weken nutramigen.. dan in het ziekenhuis vorige week maandag en afgelopen maandag. Krijgt ze melk toegediend en artsen en ik wisten niet welke melk (koemelk of koemelkvrij) en dan vragen ze daarna (mits ze niet reageerde als ze nog in het ziekenhuis was) of ze thuis ergens op reageerde. Bij ons duidelijk de eerste keer... kon meteen naar de huisartsenpost paar dagen later. Tweede keer geen reactie.. en dat klopte. Ze zeggen dat dat de enige betrouwbare test is.

11 jaar geleden

een tip voor Sandra, probeer met hele kleine beetjes of ze zure melk producten wel verdraagt, mijn neefje heeft ook koemelk eiwit allergie, hij verdraagt nog steeds geen gewone melk, en moet ook oppassen met kaas en vla enz. Maar yoghurt en yogidrink verdraagt hij wel. Als moeder ben je ervaringsdeskundige en dat is veel meer waard dan een arts die de theorie kent, geen enkel kind voldoet namelijk aan wat voor theorie dan ook :) Het blijft een kwestie van uitproberen wat je kind wel verdraagt en wat niet. Allebei veel sterkte met het uitdokteren wat het beste is voor JOU kind.

11 jaar geleden

Ongelooflijk dat zo'n KA het direct uitsluit! Hij kan het op zijn minst toch gaan testen? De test die ik moest doen ging via de HA, hij wordt op veel verschillende manieren gedaan heb ik al gelezen op internet. Ik moest 2 weken nutramigen geven (dieetvoeding) vervolgens 2 weken standaard en daarna weer 2 weken nutramigen. Zodra we met de nutramigen gestart waren zagen we naar 1 dag al een duidelijke verbetering, ik wilde dus eigenlijk niet meer terug naar standaard maar moest toch, om te kijken hoe hij erop zou reageren. Heb het 1,5 dag gedaan en zag direct dat hij erop reageerd dus heb ik de HA gebeld en mocht toen weer terug op de Nutramigen!