Snap
  • Baby
  • Voeding
  • darmkrampjes
  • koemelkallergie
  • schimmelinfectie
  • lactosevrij
  • dietist

koemelkallergie of nie?

Ja, dat is dus best lastig te ontdekken. Waar begin je en moet je wel of niet naar een diëtiste hiervoor? Daar zit ik nu middenin met mijn dreumes van 16 maanden, en ik krijg erg weinig steun en informatie hierover vanuit de huisarts en de diëtist.
6 jaar geleden

Sorry, kon je blog niet meer terug vinden! De kans dat het een echte allergie is, is niet heel groot, dan zie je naast problemen met de darmen ook eigenlijk altijd een reactie op de longen of de huid. Neemt niet weg dat je het gevoel hebt dat ze slecht reageert op melk! Het weglaten van melk hoeft niet heel dramatisch te zijn, je moet je alleen afvragen wat je hiermee wilt! Wil je de grote melkbronnenuit haar voeding halen? Of ook de sporen? Eerste is vrij makkelijk, mijn advies is te kiezen voor havermelk in plaats van rijstmelk. Hier zitten meer eiwitten in en ook minder suiker. Daarnaast is rijstmelk in opspraak gekomen omdat er wat gifstoffen in kleine hoeveelheden in kunnen zitten, niet schadelijk bij een glas per dag, maar bij veel gebruik wel. Als je een toetje wilt geven loop je wel snel vast, hoewel soja ook een eiwit is, is de kans op een gecombineerde allergie maar 14% en gezien het meer op een overgevoeligheid lijkt, kun je proberen of af en toe een soja toetje een optie is(was bij mijn kind overigens niet). Enige andere optie is waterijs of sorbetijs, maar of je dat nu elke dag wilt... Persoonlijk zou ik als het nu goed gaat niet extra je best doen om de sporen eruit te halen en elk half jaar even testen of de problemen er nog zijn! Qua calcium bronnen kun je zorgen voor voldoende groente, melkvervanger met calcium kiezen, maar over het algemeen wordt het lichaam efficiënt met calcium als het minder krijgt. Eventueel kun je altijd suppleren als je je daar zorgen om maakt. Als je echt sporen eruit wilt halen kan ik nog wel even doorgaan met tips;-)

6 jaar geleden

Sorry voor de auto correct ?

6 jaar geleden

Ik snap dat de adviezen soms lastig en verwarrend zijn, maar kijk ook vreselijk uit met adviezen op dit soort forums! Ik ben zelf moeder van een kind met koemelkeiwit allergie en dietist! Ik zie hier adviezen voorbij komen met uitleg die kant nog wal raakt, zoals druppels tegen lactose voor koemelk eiwit allergie en adviezen voor geitenmelk! Een lactose intolerantie is een groot verschil met een koemelkeiwitallergie en zou ook nooit door elkaar gebruikt moeten worden. Kinderen met lactose intolerantie zij echt uiterst zeldzaam omdat er grote hoeveelheden lactose in moedermelk zit! Lactose intolerantie ontstaat vaak later, en kan ontstaan(al dan niet tijdelijk) na een darminfectie danwel anti biotica kuur! En je verhoogt de kans op lactose intolerantie als je je kind geen melkproducten meer geeft(if you Don't use it, you loze it, dat geldt ook voor enzymen), hoewel ik dat ook zelden hoor! Kinderen met koemelkeiwitallergie zijn er daarentegen wel en die hebben geen klap aan lactose(suiker) splitsende enzymen omdat ze niet reageren op de lactose maar op de eiwitten! Daarnaast komt inderdaad uit onderzoek dat JUIST als je een allergisch kind hebt, je zo vroeg mogelijk andere allergenen moet introduceren, dit advies is de afgelopen jaren gewijzigd van zo laat mogelijk naar zo vroeg mogelijk na gedegen onderzoek(waar eerlijk is eerlijk wel wat op aan te merken is, maar uitslagen waren dusdanig gunstig met vroeg introduceren dat het wel echt aannemelijk is dat dit klopt). Wat ik ook voorbij zie komen is geitenmelk! Als je een echt tot het bot allergisch kind hebt NIET doen, bij alleen darmproblemen, prima, het lijkt(niet gestaagd opgestegen onderzoek wat lichter verteerbaar) maar de structuur van geitenmelk en koemelk is bijna identiek, dus bij heftige allergische reacties is ook dit een tamelijk slecht advies! Het is vreselijk moeilijk door de bomen het bos te zien en ik zal proberen straks nog wat praktische handvaten te geven, maar probeer wel het hoofd koel te houden en niet alle adviezen klakkeloos over te nemen!!!

6 jaar geleden

Jaaaa....heeeeel herkenbaar!! Ik ben naar de ha gegaan omdat dl. zo onrustig sliep en tientallen knalharde winden laat op een dag.Ze krijgt al hypoallergene voeding. Ze is dan 8.5 maand. Ha verwijst me door naar de dieetist. Wachttijd 3 weken. Ik zag op de verwijsbrief kma staan. Nou is mijn nachtrust me wel wat waard dus ik dacht....ik probeer wel pepti....dl. sliep als een roosje na 2 dagen!! Als ik brood of tarwepap geef wordt ze gelijk weer winderig en onrustig dus heb ik haar op pepti, rijstepap en appel/banaan/peer gezet. Ging prima.....kom ik bij de dieetist die dringt enorm aan dat ze veel meer vaste voeding moet krijgen. Alles moet geprobeerd worden....en ja voor vergoede pepti moet ik naar cb arts, die kan dat voorschrijven...Cb arts stuurt me weer terug naar dieetist want die kan prvoceren. Ondertussen is dl. weer super onrustig omdat ik haar van alles aanbiedt op advies van dieetist en heeft ze oorontsteking....Ik terug naar dieetist...die herhaalt alleen wat ze al eerder zei.....zoveel mogelijk vast voedsel geven en zoveel mogelijk verschillende dingen aan bieden....En ze heeft gebeld met cb en ha en verwijst me terug naar de ha... Die kan me dan weer door verwijzen naar de kinderarts voor een provocatie test....wachtijd....3 weken. Mijn meisje is yegen die tijd bijna 11 maanden en met ha, dieetist en cb ben ik nog geen sterk verder gekomen....Ik geef dl. nog stteds pepti en heb haar maar weer gewoon op fruit en rijstepap gezet....ze sliep vannacht weer als een roosje......de afspraak met de dieetist over 3 weken zeg ik af.....ze heeft er voor mijn gevoel echt geen idee....ben benieuwd hoe het me bij de ka vergaat...suc6, volg je gevoel en helaas is mij ervaring dat je het echt zelf moet uitzoeken....