Snap
  • Baby
  • Voeding
  • Gezond
  • baby
  • voeding
  • problemen
  • krampjes
  • koemelkallergie

Koemelkallergie

26 april 2012 ben ik moeder geworden van een gezonde zoon: Jaiven. Ik heb al een dochter van 2,5 jaar. Gezegend met een koningskoppel dus!

Mijn dochter was als baby zijnde altijd erg makkelijk. Ik kon haar laten slapen waar ik wilde, ze sliep overal doorheen. Met 6 weken sliep ze al door tot 08.00 uur; wat wil je nog meer. Maar ieder kind is anders.. En zo blijkt. De eerste 4 weken van Jaiven gingen voorspoedig en we zaten heerlijk op de "roze wolk". Na 4 weken veranderde dit echter. Jaiven werd erg onrustig, had veel last van krampen, obstipatie, uitslag in zijn gezichtje, winderigheid en kon slecht in slaap komen, en als hij eenmaal sliep, werd hij weer wakker van de krampjes..

Inmiddels alle  mogelijke dingen geprobeerd om de krampjes te verminderen: Infacol, venkelthee, water eerst koken, bronwater gebruiken, de fles roeren ipv schuddden enz enz.. niets bleek te helpen. Ons kleine  mannetje bleef onrustig, huilerig en last houden van zijn krampjes. En vanaf het moment dat hij ook nog eens onder de uitslag kwam te zitten was het helemaal raak en veranderde hij langzaam in een soort van "huilbaby". Ook de voorheen totaal niet jaloerse zus begon het huilen van haar kleine broertje vervelend te vinden en begon ook dwars te doen. Negatieve aandacht is tenslotte ook aandacht.. De HA constateerde dat Jaiven babyacné had en die krampjes.. ach, dat hoort erbij.

Op een ochtend was ik bij de apotheek om de crèmetjes te halen voor mijn dochters exzeem. Toen ik het verhaal voorlegde aan de apothekersassistente attendeerde zij mij erop dat Jaiven wel eens last zou kunnen hebben van een koemelkallergie.. Toch maar even besproken met de huisarts die mij voorstelde om dit te gaan testen. Deze test zou dan bestaan uit: 2 weken dieetvoeding (nutramigen), 2 weken de normale voeding die wij gaven en vervolgens weer 2 weken dieetvoeding. Hiena weer op spreekuur bij de huisarts. Een vergoeding voor de Nutramigen kregen we (nog) niet omdat de koemelkallergie nog niet "bewezen" was. De testfase was dus voor eigen rekening. Wat me nog niet verteld was, is dat zo'n blik Nutramigen 23,30 euro kost en dat je er nog geen 3 dagen mee doet. Maar goed, je hebt er op dat moment alles voor over om dat kleine mannetje van zijn pijn af te helpen!

Na 1 dag Nutramigen hadden we al een heel ander mannetje! De uitslag verdween en zijn krampjes waren al snel zo goed als verdwenen. Af en toe had hij er wel last van, maar in veel mindere mate dan daarvoor. Ook die enorm stinkende windjes waren verdwenen en hij sliep weer goed, zonder tussendoor continu wakker te worden van de pijn! Wat een verademing! Je zou toch bijna zweren dat het dan die koemelkallergie zou moeten zijn...

Nu zijn we vandaag gestart met de "normale" voeding, om te kijken hoe hij erop reageert. Het is natuurlijk nog steeds niet betrouwbaar, want bij ieder huiltje denk je: 'Zie je wel? Hij heeft er last van.. en zie ik daar nou weer pukkeltjes komen?? Of zaten die er al...?'

Het is even afwachten hoe hij hierop zal reageren.. Ik vind het in ieder geval enorm spannend.. en ben blij als we dit gehad hebben, want de afgelopen twee weken is mijn "gevoel" behoorlijk op de proef gesteld...

11 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties! Inmiddels hebben we hem 1,5 dag "normale" voeding gegeven.. Hij was gelijk weer uit z'n doen en kreeg weer uitslag in zijn gezicht.. Ha gebeld en kreeg gelijk de machtiging om Nutramigen te gaan gebruiken. Ben enorm blij dat ik zelf naar e huisarts ben gestapt en dat we er zo snel achter kwamen wat er aan de hand was! Het is nu een heerlijk vrolijk mannetje!!

11 jaar geleden

Wij hebben een soort gelijk verhaal. Bij onze dochter begonnen de problemen ook met 4 weken. Ik het ziekenhuis werd echter gezegt dat het niet kom met 4wkn en dat het een andere oorzaak moest hebben. Ook obstipatie, winderigheid, kramp, onrustig, de fles niet willen drinken, spuchen, huilen, krijzen. Het was echt een drama. Omdat het volgens de kinderarst geen kma kon zijn hebben we dit 8mnd! ja je leest het goed 8mnd gehad. Elke fles was een gevecht en zelfs haar ontwikkeling leed er onder! Teon was het klaar! Ik heb een bus pepti gekocht en 2dgn later ging het heel goed met haar. Poepen kon ze toen ook nog steeds niet zelf en ze kreeg 4keer de normale dosis forlax om maar te laten poepen. Nu is ze 11 mnd en we komen tot de ontdekking dat de pepti niet goed genoeg is. Tijdens de vakantie ging ze ook dit weigeren en ze heeft nu 12dgn geen of nauwelijks melk gedronken en voor het eerst in haar leven kan ze poepen zonder forlax! Voor mij is het bewezen maar nu de artsen nog mee krijgen.

11 jaar geleden

hey kelly de eerste maand was mijn zoontje ook zo, ze hebben toen testen gedaan en bleek koemelk allergie te hebben ik heb nu ook andere voeding en daar reageert hij super op het is gelijk een heel vrolijk ventje. hij is ondertussen 3 maanden maar heeft even goed nog last van zijn darmpjes dus hebben ze sterkere voeding gegeven en daar is hij nu aan gewend en heeft nou nergens meer last van volgende maand gaan ze kijken of hij er al een beetje over heen is gegroeit dus dat blijft spannend. ik wens jouw suc6 en hopen dat alles goed komt met je zoontje.

11 jaar geleden

Beste Kelly, Naast koemelkallergie bestaat ook nog de intolerantie. Dat is niet zo heftig als allergie, maar kan ook buikkramp, diarree en andere ellende met zich meebrengen. Zou dus voorzichtig blijven en te zijner tijd overwegen in plaats van gewone melk nog b.v. L-melk te gaan gebruiken. Krijg je tegenwoordig in iedere gewone supermarkt, bij de houdbare melk. Dat is gewone koemelk die speciaal behandeld is, zodat de melkeiwitten vast zijn afgebroken. Dat schijnen de boosdoener te zijn. Mijn zoon heeft een zekere intolerantie, maar al toen hij nog aan de borst lag kon ik b.v. zonder probleem slagroom gebruiken: puur vet, geen of nauwelijks eiwitten. Later ging het ook goed met alle zure melkprodukten en kaas. Als we nu iets met gewone melk erin gebruken die b.v. verwarmd wordt, zoals chocomelk of in kant en klare pannenkoeken, is het ook geen probleem meer. Een alternatief voor koemelk kan natuurlijk sojamelk zijn. Wat minder bekend is, is dat daar ook veel mensen intolerant dan wel allergisch voor zijn of kunnen worden. Goed in de gaten houden en bij twijfel snel stoppen dus! Veel succes met je mannetje, Mabel