Snap

Koemelk allergie Niek

Niek heeft 2 maanden lekker borstvoeding gehad, dit ging met vallen en opstaan, maar ik vond deze momentjes heerlijk. Toen ikzelf geen melk meer had om te geven moesten we over gaan op de fles.

Hier was ik het in eerste instantie niet zo mee eens, dit slaat eig nergens op want de eerste 6-8 weken is het cruciaal dat de baby de melk van de mama krijgt en daarna is de fles een prima oplossing. Toch vond ik dit minder, ik wilde het aller beste voor mijn kind. En baalde dat het niet meer ging

Toen Niek fles voeding kreeg begon het 'gedoe', mega krampen, niet kunnen poepen, heel veel spugen en huilen.. Dit was een behoorlijk pittige tijd, zeker omdat het poepen niet vanzelf meer ging. Het leek wel alsof hij hier heel bang voor geworden was. Zodra Niek drang had trok hij zich helemaal stijf. Zo stijf dat je z'n beentjes niet eens uit elkaar kreeg. Hij was toen al heel sterk.

Toch maar naar de dokter gegaan want het was toch niet normaal dat een baby 1.5 week niet poept? Laxeer poeder kregen we, wat later clismas werden (dit was te heftig). Zelfs van de laxeerpoeder ging hij niet poepen, toen we over moesten op de clismas begon mijn moederhart te huilen, die aanvallen die de baby dan krijgt kan zelfs geen paard aan. Dat kleine lijfje vecht tegen het niet willen poepen, en als dan alles er uit was, dan was die weer vrolijk, lief en heel erg moe. Zijn ontlasting was na z'n clisma gewoon weer drama, soms poepte hij poepstenen zo hard van 5 cm dik of meer. Bizar.

Ik ging op internet zoeken en kwam uit bij een baby osteopaat, samen met Niek ben ik hier 3x geweest, helaas heeft dit niet echt geholpen. Toen ik met de osteopaat aan de praat raakte gaf ze mij het advies om eens op koemelk te laten testen.. Huh wat!? Koemelk?

Nadat advies toch weer naar de huisarts gegaan want let wel inmiddels was Niek 4.5 maand oud en de situatie was alleen maar verergerd. Het overtrekken, spugen, en niet willen poepen werdt dramatisch, de krampjes waren niet te doen.. Zooo zielig!

Gelukkig kreeg ik na 3x zeuren bij de huisarts een doorverwijzing om te laten testen op koemelk allergie. Toen we eenmaal in het ziekenhuis waren geweest en de test Positief bleek, kreeg hij andere melk voeding Nutramigen, dit was een uitkomst.

Na een week merkte we al verschil, van soms 2 weken niet poepen na om de 4 dagen, geen clismas meer, hoe fijn!

Ze zeggen dat kindjes na hun 1.5. Jaar over koemelk allergie kan groeien, dat is niet geval bij Niek. Die krijgt zo nu en dan zuivelproducten maar dan is het hek wel van de dam, dat poepen is dan weer niks!

We geven daarom veel Alpro producten, deze vind jij heerlijk, daarnaast krijgt hij savonds nog 1 flesje melk want hier geniet hij van. Tot aan z'n 2e levensjaar krijg je Nutramigen vergoed vanuit de verzekering (mits het kind positief getest is), daarna is het voor eigen rekening.

Omdat Niek nog 1 maal per dag nutramigen krijgt betalen we dit gewoon zelf. Nog steeds heeft niet problemen met ontlasting, we zijn bezig met zindelijkheidtraining, plassen gaat heel goed op het potje maar poepen weigert hij..

Hebben jullie hier ook ervaring mee en hoe was jullie reis naar een positief getest kind met koemelkallergie? Heeft jullie kind hier nog last van?