Snap
  • Baby
  • zwangerschap
  • ziekenhuis
  • gips
  • Klomvpoet
  • Clubfoot

Klompvoet

Een klompvoet is een aangeboren afwijking van de stand van de voet. In Nederland worden er per jaar ruim 200 baby’s met klompvoetjes geboren en ongeveer de helft van deze kinderen heeft twee klompvoeten. Meestal wordt de diagnose al tijdens de zwangerschap gesteld.

Bij ons werd de diagnose ook al met de 20 weken echo gesteld, voor die tijd maakte mijn vriend en ik altijd al een beetje grapjes van als hij een klompvoet heeft maakt niet uit, als dat alles is. Tot het zover was de 20 weken echo, en het word je vertelt dan is het toch een klap in je gezicht we waren beide aardig verdrietig, omdat ik zelf ook een klompvoet heb en dat je dus een beetje weet hoe de behandeling zal gaan.

Justin moest gelijk na de geboorte in het gips, elke week moest er nieuw gips om zijn been en dan werd de stand van zijn voet elke keer een beetje goed gezet.

Na de gips periode ongeveer rond drie maand kreeg Justin een brace, die moest hij 24 uur per dag om, beide voeten zaten vast met een stang er tussen. Momenteel hoeft Justin alleen maar de brace om met slapen ( 8 uur ) per dag totdat hij vier jaar is. Voor nu is het nog steeds geen probleem om de brace bij Justin om te doen , misschien omdat hij niks anders is gewent.

Gelukkig kunnen ze tegenwoordig veel meer dan dat ze in mijn tijd kunnen, alles komt goed met Justin zijn voet , alleen was het geen fijne periode dat je kind na de bevalling gelijk in het gips moet en dat je elke week op en aan kon naar het ziekenhuis.

X

Je kan me ook volgen op instagram @esmayy.r

4 jaar geleden

Ahw :( ow echt??? Dat is hier gelukkig nog nooit gebeurd! Het is inderdaad heftig vinden wij ook! Succes deze periode ?

4 jaar geleden

Mijn dochtertje heeft aan beide voetjes klompvoeten. Zit op het moment nog in de brace voor 3 weken 24/7, daarna mag het ook alleen met slapen om. Ik vond het nogal heftig, ookal zeide wij ook "het zijn maar scheve voetjes". Mijn dochter schopt de brace soms wel 5x per dag uit, dus het is een hele opgave om het vol te houden vind ik!