Snap
  • Baby
  • baby
  • kleine
  • percentiel

kleine baby, of iets anders?

daar gaan we dan, toevallig een keer een controle waar mijn vriend bij is. Omdat ik bij onze 1e te weinig vruchtwater had krijg ik zoals afgesproken extra echo's om dit in de gaten te houden. bij 32 weken een echo..wat luxe dacht ik nog..en wat leuk voor onze dochter om haar zusje weer te zien. De echoscopist deed haar werk en gaf aan dat ze de baby wel een beetje klein vond..geen zorgen ik vul dadelijk de grafiek in en dan zien we hoeveel. Nog geen 5 minuten later hoorde je haar wel schrikken. gemiddeld gezien zit jullie kindje nu onder de p10 lijn. Ik ga een afspraak maken in het ziekenhuis en dan controleren ze het daar even. ook liet ze de grafiek zien en er zat tussen de onderste lijn, en die van ons kindje wel een hele vinger breedte. Ik maakte me geen zorgen, onze 1e dochter was tenslotte ook erg klein..fijn vond ik het niet!

 Een dag later in het ziekenhuis werd mijn eigen vermoede bevestigd. Het valt allemaal wel mee zei de echoscopist van het ziekenhuis. maar veel mag ze niet zeggen en we moesten de afspraak met de gynaecoloog afwachten. Een aantal dagen later was het zover. Wederom redelijk relaxt ging ik daar heen.. Ik had mijn urine laten controle, tijdens de intake verteld dat ik toch wel erg veel harde buiken, buikpijn en hoofdpijn had maar dat de baby zich af en toe melde en dat ik me geen zorgen maak. de hele vragenlijst afgehandeld en ik mocht door naar de gynaecoloog. deze voelde eventjes aan mijn buik, bekeek mijn dossier en vertelde me dat het er allemaal goed uit zag. Nou opluchting..dat dan weer wel..

 toen zei hij..ga toch maar even liggen dan controleer ik het zelf nog even. stilte....na 10 min. mijn buik beurs geduwd te hebben kreeg ik de uitslag. het kindje was ten aanzien van de meting bij mijn eigen verloskundige niet gegroeid..oepss..Dit was niet goed aangezien er ruim 1 week tussen zat.. Geen zorgen zegt hij..mijn werk is om neurotisch te doen..Kom de komende 3 weken elke week terug voor een echo en dan zien we verder. Nogal overrompeld vergat ik natuurlijk van alles, kan ik hier iets aan doen, helpt meer rust, en mijn andere "kwaaltjes" hoe zit dat.. Ik loop de spreekkamer uit en ga naar de assistent voor de komende 3 weken elke week een echo te laten maken incl. afspraken bij verloskundige en gynaecoloog. De assistent verteld mij vrolijk dat het niet mogelijk is ivm de feestdagen..ze wil even bellen of het wel echt nodig is..nou dat had ze beter niet kunnen doen..ik hoorde meneer de gynaecoloog schreeuwen dat het zeker nodig is en dat ze mij op de spoedplekjes moet indelen. oepss..tot zover mijn gerustgestelde ik.. Dit vond ik niet fijn..en ik had al mijn andere dingen niet eens vermeld..oeps..Dit ging niet goed.. 

Wat moet ik nu doen, de gynaecoloog verteld me dat er niks aan de hand is..gewoon voor de zekerheid. Terwijl je voor de zekerheid toch niet op een spelletje word geplaatst..En dan de ongerustheid dat het kindje ruim onder de p10 lijn zit in combinatie met mijn andere klachten..Dinsdag weer een afspraak.. ik ben benieuwd hoe we de feestdagen ingaan. Hopelijk gerustgesteld en is er meer duidelijkheid..ik denk dat ik nog het meest ongerust ben om de onzekerheid die het met zich meebrengt. we gaan het meemaken..

iemand hier ervaring mee? 

4 jaar geleden

Ik had ook zo’n soortgelijke zwangerschap. Volgens de gynaecoloog had ik een dysmatuur en zou ik de 40 weken niet halen. Dus wekelijks echo met doppler metingen en elke 2 weken een groeiecho. De echo’s bleven goed en mijn kindje bleef zitten tot 40 weken en 1 dag en werd op natuurlijke wijze geboren. Inmiddels al een controle bij de kinderarts gehad; geen dysmatuur, wel hollands welvaren en klein van stuk. Net als ikzelf. Dus ik zou zeggen; volg je gevoel, kijk naar de echo’s en neem jouw eigen beslissing. Sterkte ermee