Snap
  • Baby

Klein kereltje, welkom op de WERELD!

Daar lig je dan, zo teer, zo mooi en zo lief. Vertederend kijk ik naar je, maar krijg direct een steek in mijn hart. Je bent niet van mij.

Afgelopen week op de zondagavond kregen we een telefoontje. Het was 19.15 uur en kregen te horen dat we oom en tante waren geworden. Ik had dit telefoontje in dezer dagen wel verwacht, maar toch als je het zo te horen krijgt en de baby wordt ineens een echt mensje met een naam, voelt het toch even verward en steekt het toch een beetje. 

Je hebt moeten wennen aan de situatie dat het bij hen wel lukte en heel vlot en bij ons nog niet. Nu het toch echt op de wereld is gekomen, zijn we hartstikke blij. Maar ik kan me niet aan het feit onttrekken dat het nog wel even wennen is dat het nu echt uit de buik is gekomen en een waar gezichtje heeft. 

En goh, wat is het ventje mooi en fijntjes. Ik kan uren naar hem kijken, terwijl ik daar sta en hem voor het eerst bewonder. ''Hopelijk komt er bij jullie nu wat in, nu het er bij ons uit is'', zegt mijn schoonzus. Ik glimlach naar haar en besef dat ze dit met veel hoop en liefde zegt. Dit voelt goed en warm. 

Trotse ouders zijn het, maar wel wat timide. Daar is niets mis mee. Als ik de blik van mijn zwager zie, kan ik genieten. Goh wat is hij veranderd. Veranderd vanaf het moment dat ze kenbaar maakten dat ze zwanger waren, maar nu helemaal nu hij echt vader kan zijn. Hij opent zich steeds meer naar de buitenwereld toe. Wat kunnen die kleine wezentjes toch veel invloed hebben op een persoon. 

Die mooie kleine lange vingers en het mooie zachte huidje zijn het eerste wat me opvallen. Ze zeggen dat alle baby`s mooi zijn, daar ben ik het niet altijd mee eens. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen, gelukkig trekt dit op latere leeftijd wel weg. Als ouder vind je toch altijd, dat de jouwe het mooiste is. Maar in dit geval vind ik dit kereltje ook echt prachtig. 

Ik hoorde me ineens zeggen dat ik me graag aanbevolen houd, om eens op te passen op dit kereltje, als hun verlegen zitten om oppas. Ik verbaas me zelf wanneer ik dit zeg. Jaloezie en pijn is verdwenen en geluk en genieten is er voor in de plaats gekomen. Wat ben je welkom op deze familie en op deze wereld. En als ik kan helpen graag! Niet alleen de ouders veranderen,maar de tantes blijkbaar ook. 

Hopelijk mag het snel voor ons ook zover zijn! Tot die tijd geniet ik van ons tere en mooie neefje. 47 cm lang en een kleine 3100 gram, maar onze liefde voor jou is eindeloos.

7 jaar geleden

Wat een mooie liefdevolle blog!! Wat fijn dat je het in zo veel liefde hebt omgezet.. Ik gun jullie ook dit geluk toe!!

7 jaar geleden

Zo herkenbaar. Zo mooi beschreven. Hoop dat jullie droom snel werkelijk wordt ♡

7 jaar geleden

Mooi!!! xxx