Snap

Klein houden om te laten groeien

En daar zit je dan, de twijfel slaat toe. Moet ik haar wel zoveel fruit hap en groente hap geven? Kan ik niet beter minder geven zodat ze toch genoeg uit de fles drinkt en dus zal aankomen.

De onzekerheid komt van een zorgvolle eerste 6 maanden. Met 5 week ging ik naar de huisarts vanwege uitdroging en s avonds zaten we op de intensive care omdat onze meid een hartritmestoornis heeft. Haar hartje gaat soms te snel (wel 330 p/min) De kans dat ze eroverheen groeit is groot en op dit moment is het onder controle met medicatie.

3 weken later zaten we bij de dokter omdat ze met bogen spuugde.

Toen ze 4 maand oud was ontdekten we dat ze in 3 week tijd maar 10 gram was aangekomen.

Dus opnieuw naar de kinderarts. Na 2 weken van alles proberen en wanhopig dochterlief te laten eten en uren rond te lopen met een huilend kind werd ze opgenomen. We waren blij als ze op een dag iets van 450 ml dronk (ipv de 800 die ze hoorde te drinken) In 3 weken is van alles geprobeerd. Andere voeding, andere flesjes, andere flessenspenen. De nodige onderzoeken zijn gedaan maar daar kwam helemaal niets uit. We mogen er dus vanuit gaan dat ze een verminderde eetlust heeft door de medicijnen die ze voor haar hartje krijgt.

De ene keer drinkt ons meisje maar 20 ml en de andere keer drinkt ze 200. Ze krijgt nu poeders die door de melk moeten en zie daar ze komt weer aan.

Maar dan, dan komt het moment van fruit en groente hapjes. Dat gaat goed alleen drinkt ze weer een stuk minder. Ze krijgt dus ook minder toevoeging binnen.

En daar zit mijn angst. Wat als ze te weinig aankomt op de groente en fruit hap? Ik heb het gevoel dat ik haar klein hou alleen maar om te zorgen dat ze aankomt.

De knop moet om maar het vertrouwen is er niet. Dus toch wel angstig geef ik haar maar het fruithapje en de groentehap en kan ik stiekem niet wachten tot de volgende controle met de hoop dat ik dan de angst los kan laten omdat ze toch voldoende aankomt.

11 jaar geleden

Ja mijn gevoel zegt dus help!!! Ze heeft nu diarree (griep) en dus krijgt ze nu even geen fruit en groente. Als de diarree over is doen we dat wel weer. Ik weet dat ze over moet op fruit en groente en brood enzo. Maar de angst is wat als ze daarop weer niet aankomt? Ik weet dat ze met de fles wel aankomt dus kies ik voor de overstap maken naar de gewone voeding met alle onzekerheid die dat weer met zich meebrengt of kies ik er voor dat ze dan maar wat minder groente en fruit krijgt zodat ze wel goed blijft aankomen. ik kom er vast wel uit. Gelukkig mogen we volgende week weer naar de kinderarts. Eens zien wat ze te zeggen heeft.

11 jaar geleden

hier ook het probleem dat de kleine(8,5 maand) minder flesvoeding wil drinken nu ze aan de fruit en de groente zit. we lopen ook al vanaf de geboorte met haar bij het ziekenhuis, omdat ze nog al een moeilijke stoelgang heeft. ik geef haar nu wanneer ze wil hebben, ik geef haar een fles diksap mee in de box en tussendoor krijgt ze een babykoekje. onze zoon (3) wou met 8 maanden helemaal geen fles meer hebben en die is ook groot geworden zonder flesvoeding. ga op je gevoel af.