Snap
  • Baby
  • Kind
  • Mama
  • Babyspullen
  • mama
  • kind
  • kinderstoelen

Kinderstoelen

Vanaf het moment dat ik voor het eerst zwanger was, wilden mensen me vanalles geven voor de baby. Allerlei keuzes komen dan op je af. Ik werkte destijds bij een kinderopvang, hier in Londen, en van en van de moeders die net haar derde kindje gekregen had, kreeg ik het aanbod om bij haar langs te komen om babyspullen over te nemen. Ik had geen idée wat wel en niet handig zou kunnen zijn en daarom besloot ik een kijkje te nemen.

De dingen die ze had zagen er netjes en schoon uit en zo kwam ik thuis met een mozes mandje, een speelkleed en een Stokke Tripp Trapp tafel stoel. Helaas zat er geen babyset bij omdat ze die nog zelf nodig hadden voor de baby. Voor mij leek het toch nog ver weg, omdat ik nog niet eens bevallen was! Maar het was zoals een moeder me tijdens de zwangerschap verteld had: de weken NA de bevalling gaan veel sneller dan de weken TIJDENS de zwangerschap. Voor dat ik het wist, was mijn zoontje zes maanden en moest ik gaan nadenken over de kinderstoel.

Ik heb rondgekeken op het internet en het werd al snel duidelijk dat de babyset van de Stokke Tipp trapp bijna net zo duur is al seen ‘ouderwetse’ kinderstoel. Ik heb besloten om zo’n kinderstoel te kopen wat ook om te bouwen is tot tafel met stoeltje (zie foto). Nu komt het erg goed van pas dat ik beide stoelen heb. Ik heb inmidddels een tweede baby en het is tijd om de tafelstoel van zolder te halen. Mijn peuter Rayan zit nu op de Stokke tijdens het eten en zeer binnenkort zal het eetfeest ook voor kleine Milan beginnen. Tja, het onderwerp eten kan al een blog op zichzelf vullen…. De stoke bevalt erg goed omdat Rayan er zelf op kan klimmen. En het is erg veilig doordat het een stevige stoel is die niet snel omvalt. Zelfs volwassenen kunnen erop zitten. Het enige nadeel is dat hij dus vrij kan gaan en staan omdat hij niet in een tuigje zit. Dat is wel eens lastig met een moeilijke eter, om hem aan tafel te houden!De andere tafelstoel bevalt ook goed voor een baby, maar Rayan wilde er al snel niet meer inzitten. Ook het tafelblad was er niet makkelijk af te halen wat weer lastig is met schoonmaken. We hebben het ook een tijdje als knutseltafeltje gebruikt.