Snap
  • Baby

Kinderopvang; ook mannen zijn te vertrouwen!

De man op de kinderopvang van mijn dochter is zo slecht nog niet, lees onwijs leuk!

Oke, ik geef het toe, ik was misschien wat sceptisch en kort door de bocht in mijn vorige blogje. Maar zo gek is het toch niet dat je je kleine meisje als kersverse moeder in bescherming wilt nemen? Ik ben nou eenmaal niet zo goed van vertrouwen en vertrouw daarom mannen toch net even iets minder dan vrouwen bij mijn kleine meisje.

Mijn dochtertje zit nu net 3 weken op de kinderopvang en ik moet nu al mijn woorden terug nemen over de mannelijke werknemer. Wat is het een schat! Hij is ontzettend leuk met de kinderen. Nog steeds ben ik wel een beetje sceptisch over of een man wel echt goed weet wat een kleine baby nodig heeft (qua inlevingsvermogen zeg maar), maar hij heeft het hart op de goede plaats. Als ik mijn dochtertje ga brengen lijkt het wel alsof ze naar hem glundert. Ze is niet de makkelijkste en gaat bij sommige mensen meteen huilen, maar bij hem blijft ze rustig. Dat zou ze sowieso niet doen wanneer ze zich niet helemaal op haar gemak zou voelen. 

Ik neem dus mijn vooroordelen terug! Ik merk ook nu pas hoe gemakkelijk je eigenlijk een oordeel klaar hebt over iemand of iets. Ik geef mijn dochter met een gerust hart af aan hem wanneer ik nu naar het kinderdagverblijf ga, heerlijk!

's avatar
7 jaar geleden

Ik had eergisteren nog een discussie met mijn moeder.. die vind dat mannen niet in de kinderopvang horen- want de verhalen over misbruik zijn zo verschrikkelijk. Ik vind dit toch zo bekrompen! Ik werk zelf ook in de kinderopvang en onze kleine zal in oktober ook een dagje naar de crèche moeten maar ik denk dat opgeleide mannen net zo capabel zijn als opgeleide dames. Wat leuk om te lezen dat jou dochtertje glundert ! Zo hoort het in de kinderopvang!

's avatar
7 jaar geleden

Heel fijn om terug te lezen dat het je 100% mee valt. en over inlevingsvermogen, mijn man krijgt mijn middelste nog altijd sneller stil en weet sneller wat er is dan ik.bij de oudste hebben we dat juist andersom.Hihi.

Hi! Praat je ook mee met postauthor?

Sharing is caring! Deel ook jouw ervaring of mening over dit onderwerp.

Pssst... Ben je er nog?

Er staan nog meer inspirerende verhalen op je te wachten! Maak nu gratis een account aan of log in om verder te gaan.

Nooit meer iets missen van Mamaplaats?

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Hi! Laat je ook een reactie achter bij Paulien Nohem?

Of praat mee en deel direct jouw ervaring of mening!

Heb je ook een verhaal of tips om te delen?

Start dan nu je eerste post! Een story, forumtopic of poll plaatsen kan ook.