Snap

Kinderopvang wordt te duur!

Sinds 1 januari 2012 heeft de overheid een verandering gebracht in de kinderopvangtoeslag die je ontvangt als je kind naar de kinderopvang gaat. Voorheen was het zo dat de toeslag was gerelateerd aan je inkomen. Verdiende je weinig, kreeg je meer toeslag. Aangezien we in een economische crisis zitten, moet de overheid enorm veel bezuinigen en 1 van de potjes die ze hebben verkleind is die van de kinderopvangtoeslag.

Sinds 1 januari 2012 is het nu zo dat je nog 140% van de gewerkte arbeidsuren vergoed krijgt. Hierbij geldt nog dat als jij en je partner allebei moeten werken. Je krijgt dan 140% van de minste arbeidsuren vergoed. Werk jij maar 32 uur en je partner 45 uur, krijg je maar 140% van 140 uur vergoed. Je krijgt maximaal 230 uur per kind, per maand vergoed tegen een maximunuurtarief van  €6,36.

Het probleem is nu dat je vaak kinderopvang alleen per dag of per halve dag kunt regelen. Stel je werkt van 11.00 tot 15.00, dan werk je maar 4 uurtjes. Je moet alleen wel de hele dag je kind naar de opvang brengen. Je krijgt 140% van 4 uur vergoed, maar dat is nooit genoeg voor de gehele dag. Je gaat er dus flink op achteruit!

Tegenwoordig kiezen ouders er dus vaak voor om minder te gaan werken, zodat hun kind niet naar de kinderopvang hoeft. Je verdient dan wel minder salaris, maar dat salaris was je toch kwijt als je kind naar de opvang zou gaan, misschien zelfs wel meer!

Gelukkig bestaan er ook kinderdagverblijven die ouders uit de brand kunnen helpen. Estro kinderdagverblijven bieden kinderopvang op maat aan. Ze bekijken elk individueel geval en gaan samen met de ouders op zoek naar de beste manier om het meeste uit je kinderopvang te halen!

Met Estro kinderopvang op maat hoef je je geen zorgen meer te maken dat je door de bomen het bos niet meer ziet, zij begeleiden en helpen je in het hele proces!

11 jaar geleden

Een gastouder is vaak flexibeler qua uren, dagen en dagdelen. Hierdoor kun je vaak wel de uren draaien die jij nodig hebt en dus ook je volledige vergoeding benutten :) Tevens is de opvang kleinschaliger waardoor je kind ook nog eens de aandacht en zorg krijgt die op een druk kdv vaak ontbreekt Xx

11 jaar geleden

Onze meiden gingen ook naar het KDV, maar wij hebben in 2012 er ook voor gekozen om ze thuis te houden. De oudste gaat nu naar de peuterspeelzaal en dat is dan net genoeg tijd voor mij om mijn werk te kunnen doen. Ik ben minder gaan werken omdat het ook te weinig opleverde in verhouden met wat het koste. Ook was het niet mogelijk om mijn oudste 's morgens naar de peuterspeelzaal te laten gaan, wat maar €8,00 kost, en dan de middag bij het KDV. Nee dan moets ik de hele dag betalen en hier was absoluut geen andere mogelijkheid voor. Ze deden bij ons alleen maar aan hele dagen en geen halve. Dat was beter voor het kind. Dus wij Megan op de KDV-dag niet naar de peuterspeelzaal......nou HUILEN! Dat wilde ze helemaal niet. Dus er werd helemaal niet mee gedacht met de wensen van het kind maar met hun inkomsten.....Nou dan zijn ze alle twee de kindjes kwijt! Ze zouden het veel flexibeler kunnen doen.