Snap
  • Baby
  • ouders
  • tips
  • kinderopvang

Kinderdagverblijf en ouders

Voor veel ouders is het een lastig ‘ding’. Hun mooiste, liefste, schattigste ‘bezit’ uit handen geven en dus de kleintjes de hele dag naar de opvang brengen. Wat wij (pm’ers) natuurlijk ook heeeeeel goed begrijpen! Maar lieve mama’s (vast ook papa’s) houd er alsjeblieft rekening mee dat wij dit werk doen omdat wij van kinderen houden ❤️ Maar dus ook met dat het niet altijd helemaal zo kan gaan als thuis 😅 waar in de meeste gezinnen 2-3-4 kindjes wonen hebben wij er in de kinderopvang meestal per dag rond de 12-16 per groep!

Dus wij snappen dat het heerlijk is om je kleintje de hele dag in de draagzak dichtbij je te hebben, maar dit is niet echt een optie voor ons 😅

Ook is borstvoeding natuurlijk de allerbeste voeding voor je kindje en snappen wij dat het moment van moeder en kind heel fijn is, maar laat alsjeblieft je baby ook wennen aan een flesje (met dan borstvoeding er in).

En slapen....... Slapen doen kindjes in de slaapkamer... en het zou heeeeeel handig zijn als jullie daar alvast mee willen beginnen. Dit omdat wij (waar ik werk een verticale groep) niet alleen baby’s hebben en dus allemaal netjes om 10:00 een dutje doen, maar wij dan nog een aantal kindjes door de groep hebben stuiteren die jullie lieve baby dan wakker maken. 

En nee wij pm’ers zijn geen dokter, maar kunnen dingen wel herkennen. En als wij dan aangeven dat jullie baby’tje veel spuugt neem dan aub van ons aan dat het echt veeeeel is! Wij zijn wel wat gewend qua spuug en dus een tweede dag achter elkaar hetzelfde shirt aan ( mocht je dit al willen nadat je er een hele dag in hebt gewerkt) is bijna onmogelijk. Maar als het niet veel meer is dan bij iedere andere baby zullen wij dit niet aankaarten. 

Ik als pm’er houd ontzettend van mijn baan, maar met deze paar tips zou het onze dagen soms ietsje makkelijker maken 🥰❤️ En houden wij daardoor ook iets meer tijd over om lekker extra te knuffelen met jullie lieve kindjes! 😊