Snap
  • Baby
  • baby
  • ziekenhuis
  • verzorgen
  • medicatie
  • Kinderafdeling

Kinderafdeling, grote stappen.

Even wennen, een baby met kleren aan. Hier zullen we nog een dikke week verblijven. Lieke ligt nog aan de monitor om haar zuurstof in de gaten te houden, maar dat is dan ook het enige. Erg spannend! Op de kinderafdeling mag je als ouder bij je kind blijven slapen, dat laat ik mij geen 2x zeggen. Voor het eerst slaap ik weer naast haar. Wat heb ik dit gemist. Alle verzorging neem ik op me en vanaf nu ben ik 24/7 bij haar om haar te verzorgen. Ja, op een stretcher. 1,5 week na mijn keizersnede Dat is natuurlijk mijn eigen keuze. De pijn onderdruk ik. Mijn gevoel zegt me dat ik niet mag zeuren. Ik heb een kind gekregen en daar moet ik voor zorgen. Achteraf vraag ik me überhaupt af hoe ik dit allemaal vol heb gehouden.

We hebben ons ritme gevonden. Al snel wil Lieke haar eigen ritme bepalen wat prima is. Voeden, verzorgen, kolven, eten en opnieuw. S Nachts kan ik mijn rust wat lastig vinden. Er zijn 2 baby's op de kamer bij gekomen. Maar met 5 uur slaap functioneer ik nog prima. 

Ik ben blij dat het kolven zo goed gaat. Het kost me enorm veel energie, maar als ik zie hoe goed mijn meisje groeit van mijn melk dan geef ik mezelf een schouderkopje "you can do this". Inmiddels drinkt Lieke al haar flesjes zelf en neemt ze haar medicatie netjes in. Daarom mag de sonde verwijderd worden. Weer een stapje dichter bij huis. Inmiddels alweer 2 weken oud, een leuk sprongetje.. even de afdeling bij elkaar huilen s avonds. 

Er werd besloten dat Lieke andere medicatie zou gaan krijgen. Zowel voor epilepsie als de bloedverdunners. In plaats van spuiten tweemaal daags in haar beide benen zal ze vanaf nu capsules krijgen die ik kan oplossen in melk of water voor haar. Ja, ik heb vanaf nu mijn eigen drugslab! Ondertussen tikken de dagen voorbij. Ik begin moe te worden. S Nachts val ik tijdens het kolven in slaap. Ik wist niet dat een mens zoveel melk kon produceren. 😅

Na een week op de kinderafdeling mochten we een rondje lopen met de kinderwagen. Zo, wat spannend. Wij als trotse ouders rondjes lopen. Een gebakje eten met een kop koffie. De volgende dag mag Lieke zelfs mee naar huis. S Ochtends wordt er bloed geprikt en 's avonds moeten we ons weer melden in het ziekenhuis voor medicatie en om daar t slapen. De volgende dag zal hetzelfde verlopen. Heerlijk om thuis te zijn, op de achterbank van de auto een maxi cosi met baby, een baby in de box en in mijn armen op de bank. 

Wow, 3 weken geleden had ik dit niet gedacht. Ik ging uit van een lang traject en had totaal niet verwacht dat ze zo snel mee naar huis zou mogen.