Mamaplaats: hét social media platform voor moeders

Hier delen echte moeders (en vaders) echte verhalen; eerlijk en herkenbaar. Krijg gratis toegang en laat je inspireren!

  • Meer dan 250.000 mama’s gingen je voor
  • Open blog community voor en door moeders
  • Post en deel gemakkelijk jouw eigen verhaal

Word nu lid van deze unieke community!

Snap

kind van 1,5 dat niet wil avond eten

Hebben meer mensen dit mee gemaakt? onze zoon van 1,5 wil s avinds zijn avond eten niet meer opeten. Hij eet niet altijd al met ons mee maar ook nog potjes. Sinds kort wil hij gewoon geen avond eten meer eten. Ook niet als hij het zelf mag doen. Hij is al te licht en ik wil hem wel wat td eten geven dus geef ik hem brood is dit juist goed of niet? Want als ik dat niet doe word hij s nachts wakker of laat in de avond wakker van de honger en dat willen we nou ook niet. Zijn er misschirn methodes of dingen zodat hij wel wil eten. Hij doet dit ook bij opa en oma thuismaar daar eet hij toch vaak wel zijn potjes en ze dorn hetzelfde als ons. En dat werkt erg frustrerend;) kk hoop dat dit tijdelijk is en bij de ontwikkeling hoort want hij moet toch gaan eten. 

Alle iedeeen en tips zijn van harte welkom:) want hij moet toch echt geen eten:) ik sta voor veel dingen open aangezien we al veel geprobeerd hebben. Oa: afleiden met speelgoed bij de tv eten tv uit en streng zijn hem zelf laten eten en niks blijkt te werken:(

10 jaar geleden

Hier een beetje hetzelfde met een dochter van net 1. Ze eet vrij weinig, en eet alleen als we haar afleiden met een boekje. Het toetje gaat er wel altijd in. Maar wat doen jullie als het kind snachts honger krijgt? Negeer je dat of geef je dan nog wat?

10 jaar geleden

Ja dat is zoals mijn voorgangers ook al zeiden ook een beetje de fase. Ik forceer niets, niet eten ook prima. Nog wel yogurt dan? Ik zie dat niet zo zeer als toetje alswel onderdeel van de voeding die ze binnen moeten krijgen dus een beloning voor het 'gedrag' vind ik het niet. Bovendien wat is 'te licht'? Mijn dochter zit op de -2 van de groeicurve met haar gewicht maar ze ziet er prima uit en kan heus wel wat hebben hoor, dus tenzij hij echt ondergewicht heeft zou ik me echt niet druk maken. Ja balen dat hij snachts wakker wordt. Maar ook die periode kom je wel weer door! Echt waar ;)

10 jaar geleden

mijn zoon at ook heel slecht 's avonds rond die leeftijd, soms ging er een of twee stukjes vlees in, soms niets. Van groente moest hij helemaal niks hebben. Hij at wel altijd goed zijn brood overdag, dus ik heb het maar zo gelaten en gaf hem geen vervanging voor het avondeten. Langzaamaan kwam er verbetering in. Hij is nu 4,5 en nog steeds geen grote avondeter, maar het is wel al een heel stuk vooruit gegaan. Ik ben zelf ook altijd moeilijk geweest met eten en bij ons thuis was het elke avond stijd. Daar had ik zelf echt geen zin in. Daarom had ik bij mijn zoon zoiets van; take it or leave it, het komt vanzelf wel goed.

10 jaar geleden

Al ga je op je kop staan, dat is de dreumesleeftijd (bij ons snel omgedoopt tot 'drammes fase') en als ze niet willen, dan willen ze niet. Deed onze oudste ook en onze jongste begint er nu mee. Bij de oudste hadden we daar een enorme strijd van gemaakt en alles geprobeerd zoals je zegt, en niets hielp natuurlijk. Op een gegeven moment waren we het zat en hebben we het opgegeven. Bekijk het maar, dan eet je maar niet en ga je maar zonder eten naar bed, als je honger hebt dan horen we het wel. En warempel....de seconde dat we het los lieten, at meneer weer volop mee. De huisarts/cb arts zei het ook; totaal niet druk over maken, geen strijd over maken, geen truukjes verzinnen, gewoon helemaal loslaten. Ze krijgen genoeg binnen en als ze honger hebben dan eten ze heus wel. Enige waar je voor op moet passen is als ze hun avondhapje niet willen eten, dat je dan niet iets vervangends aan gaat bieden. Dit is wat we eten en als je dat niet wilt, dan niet, prima, maar je krijgt niets anders. Ga je dat wel doen dan ben je als ouder echt goed in de aap gelogeerd..... Oh en die potjes....die zijn ook echt vies. Hebben mijn kinderen ook nooit willen eten. Mee-eten met de pot is veeeeeeel lekkerder ;-).