Snap
  • Baby
  • borstvoeding
  • flesvoeding
  • Herobaby

Keuzes uit voeding

Moedermelk is de beste melk voor je baby, geen twijfel over mogelijk. Of borstvoeding geven het beste is voor je baby is een andere vraag, dit is alleen zo als het voor de moeder ook fijn is. Er achter staat en het echt wilt. Even je baby aanleggen en laten drinken, het klinkt zo simpel, maar is het zeker niet. Het is een samenspel van twee lichamen die op elkaar afgesteld gaan worden. Het is onzeker, vooral bij je eerste kindje. Soms verwarrend en dat met al die gierende hormonen soms een bijna onmogelijk combinatie. Je moet dit als moeder echt willen en dan moet je lichaam ook nog eens meewerken. Wil je dit niet of wil het niet lukken dan zijn er gelukkig goede alternatieven. @herobaby heeft een ruim assortiment van standaard flesvoeding tot speciale voeding. Met alle voedingsstoffen die je baby nodig heeft zit je helemaal goed. En met 80 jaar ervaring vertrouw ik erop dat ze de meest geavanceerde formule hebben ontwikkeld. Wat ook fijn is, er is een team van voedingsdeskundigen die je 7 dagen per week kan bereiken over alles wat je wilt weten over de voeding van je kindje. Ik heb Seph mogen voeden met mijn melk en nog steeds drinkt hij elke ochtend en avond bij mij.

Ik heb ook weleens op het punt gestaan ermee te stoppen… Regeldagen, ontsteking, die gierende hormonen. Het maakte mij soms gek van frustratie. Daarbij komt ook nog die gebroken nachten al meer dan een jaar en toen Seph 8 maanden was, was ik kapot… Ik wilde niet meer zelf voeden, niet meer dat geplak aan mij, opeens ging het helemaal tegen staan. Gek hè hoe dat soms allemaal zo kan veranderen in je hoofd. Ik heb best wel last van die hormoon schommelingen (gehad). Ergens was er toch dat stemmentje wat zei “zet door, je wilde dit zo graag”. Nogmaals het is alleen goed als jij als moeder er ook een goed gevoel bij hebt en je baby moet goed drinken natuurlijk. Ik heb de knop omgezet, mede omdat Seph een fles weigeraar is en ik dus ook niet heel veel keuze had op die leeftijd. Ik had hem kunnen leren uit de fles te drinken, maar had hier de energie niet voor. Als het anders had gelopen had ik zeker voor opvolgmelk van Hero gekozen. Het past goed bij ons, het is een merk wat al zo ontzettend lang bestaat en zoveel ervaring heeft.

Seph heeft nu geen moedermelk meer nodig zoals de eerste maanden en eet vanaf 1 jaar volledige met ons mee. In de ochtend en avond drinkt hij nog een slokje bij mij en bij de lunch krijgt hij opvolgmelk vanaf 1 jaar, peutermelk. Ik vind dit fijn omdat er gelijk extra vitamines en mineralen in zitten, wel melk vet en geen palmolie. Seph vind het heerlijk en drinkt zijn melk uit een rietjes beker. Gelukkig is er voor elke situatie wel een optie die het beste bij moeder en kind past 💛